2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Két fővárosi agglomerációs településen is új logisztikai központokat vettek birtokba a bérlők
Fotók: HelloParks (a főképen a maglódi MG3-as épület látható)

Két fővárosi agglomerációs településen is új logisztikai központokat vettek birtokba a bérlők

magyarepitok.hu

2023.06.21. 18:26 - Szabó Ákos

Maglódon és Fóton is a legmagasabb fenntarthatósági normák szerint készült el egy-egy új épület a HelloParks helyi bázisainak részeként. A maglódi fejlesztést a Market kivitelezte.

Hirdetés

Folyamatosan költöznek be a bérlők a HelloParks két új raktárcsarnokába, amelyeket az idei év első negyedévében adott át a fejlesztő – írja sajtóközleményében a cég. A 46 ezer négyzetméteres maglódi MG3 januárban, míg a 26 ezer négyzetméteres fóti FT6 márciusban kapta meg a használatbavételi engedélyt, a csarnokok területének negyedére pedig már megvannak az első leszerződött bérlők. A nevéből is kikövetkeztethető módon maglódi MG3-as központ a Market Építő Zrt. munkájával készült el.

 

 

A HelloParks új bérlői változatos körből kerülnek ki: a Loginvent Zrt. és a WELL PACK Hungária Kft. az MG3-ban összesen 10.000 m2 területre írt alá szerződést, míg a Beta Hungary Kft., a Keber Germany Precision Machinery Kft., a KOPOS ELEKTRO Kereskedelmi és Gyártó Kft. és a Serveone Hungary Kft. az FT6-os City Flex épületben összesen 7.600 m2 területet bérel tevékenységéhez.

 

Magyarországon elsőként készült el ilyen szigorú fenntarthatósági szabványnak megfelelő raktárcsarnok

Az MG3 ipari csarnok bérlői az elsők Magyarországon, akik a BREEAM fenntarthatósági szabvány New Construction kategóriájának legmagasabb, Outstanding minősítése szerint épült raktárcsarnokot vehetnek birtokba.

Ez a rendkívül szigorú szabályok figyelembevételével végzett épületkivitelezés mellett többek közt azt jelenti, hogy a csarnok irodahelyiségei nulla primer energiafogyasztás mellett üzemelnek majd a tetőre telepítendő napelemeknek köszönhetően.

Világszinten az épületek kevesebb mint 3 százaléka kapja meg az Outstanding minősítést, Magyarországon ipari épületet ebben a kategóriában jelenleg csak a HelloParks épít, és az MG3-at a Market kivitelezte.

 

Új mércét akar fellállítani a HelloParks

 

A fóti épület

A szintén a BREEAM Outstanding minősítésnek megfelelően fejlesztett FT6 a HelloParks első City Flex típusú raktára, amely kialakítása révén kisebb, akár ezer négyzetméter terület bérbeadására teszi alkalmassá az épületet. Az egyik oldalon kizárólag drive-in, a másik oldalon dokkoló és drive-in kapukkal rendelkező épület az alacsonyabb belmagassága és kisebb mérete miatt jobban megfelel a városi logisztikát és könnyűipari gyártást, illetve összeszerelést végző vállalkozásoknak. 

„A 2020-as indulásunk óta kizárólag a BREEAM fenntarthatósági szabvány legszigorúbb előírásai szerint fejlesztjük raktárcsarnokainkat. Jelenleg már minden építés alatt álló fejlesztésünk a legmagasabb, Outstanding minősítés kritériumai és az EU Taxonómia követelményei szerint készül, amivel a HelloParks szeretne itthon és a régióban is egy jövőbe mutató, zöld iparági mércét felállítani”

– mondta Nemes Rudolf, a HelloParks vezérigazgatója.   

 

Folyamatosan zajlanak a fejlesztések 

A Futureal-csoporthoz tartozó ipari ingatlanfejlesztő HelloParks jelenleg 150 ezer négyzetméteres kész portfoliója ezzel már négy elkészült raktárcsarnokot tartalmaz. A tavaly átadott maglódi MG1 (szintén a Market kivitelezésében) és fóti FT1 mindössze néhány hónap alatt telt meg bérlőkkel. 2023 végéig pedig további 103 ezer négyzetméternyi raktárterület kivitelezése fejeződik be, vagyis elkészül Fóton az FT1 szomszédságában épülő, 45 ezer négyzetméteres FT2 és a pátyi, 58 ezer négyzetméteres PT1. A vállalat emellett idén egy negyedik kulcshelyszínen is építkezésbe kezdett Budapest körül: 60 ezer négyzetméteresre tervezett raktárépületének kivitelezése Alsónémediben várhatóan 2024 második negyedévében készül el. 

 

 

Mi épül?Market Építő Zrt.HelloParksMaglódPátylogisztikai központFótAlsónémediraktár

Hírlevél

Hirdetés