2024.03.19, Kedd
Jó ütemben halad a kiskunhalasi mobilkórház építkezése
Fotók: koronavirus.gov.hu

Jó ütemben halad a kiskunhalasi mobilkórház építkezése

mti, koronavirus.gov.hu

2020.03.26. 08:15 - Szabó Ákos

A rendkívüli koronavírus-helyzetre való tekintettel nagy sebességgel építenek Bács-Kiskun megyében ideiglenes kórházat.

Hirdetés

Múlt héten számoltunk be arról, hogy már zajlanak a munkálatok Kiskunhalasban, ahol a járvány lappangási periódusa miatt várhatóan növekvő számú betegeknek készítenek elő specializált ellátóteret. Nemrég az operatív törzs közölte:

jó ütemben haladnak a munkálatok a mobilkórházon, már a lélegeztetéshez szükséges eszközöket is beszerelték.

A 150 páciens ellátására képes egészségügyi központot konténerek összekapcsolásával alakítják ki. Az építkezésen dolgozó mérnökök, munkások és vállalatok közvetlenül dolgoznak azon, hogy a vírus hatása minél kevésbé súlyosan érintse Magyarországot.

 

 

Konténeres megoldással dolgoznak gyorsan

A mobilkórház egymáshoz kapcsolt konténeres szerkezetű, a kialakításához szükséges közművek már rendelkezésre álltak korábban is. Az intézmény a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén, de a börtöntől távolabb, elkülönített telekrészen működik majd.

Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője elmondta: a kiskunhalasi mobilkórház mellett Budapesten, a Hungexpo területén is 330 személyes ideiglenes kórházat alakítottak ki, amely tovább bővíthető.

Hangsúlyozta: ezeket az ideiglenes létesítményeket csak akkor fogják használni, ha a normál kórházi kapacitások nem lennének elegendők.

 

 

AktuálisKiskunhalaskoronavíruskórházfejlesztésegészségügyegészségügyi fejlesztés

Hírlevél

Hirdetés