2023.02.09, Csütörtök

Hirdetés

Ezzel a mobilkórházzal bővül a járványt kezelő egészségügyi kapacitás
Fotó: MTI

Ezzel a mobilkórházzal bővül a járványt kezelő egészségügyi kapacitás

MTI

2020.03.17. 09:07 - Hegedűs Gergely

A 150 férőhelyes kórház egymáshoz kapcsolt konténerekből áll majd, a kialakításához szükséges közművek már rendelkezésre állnak.

Hirdetés

Elkezdődött egy 150 páciens befogadására alkalmas járványügyi mobil konténerkórház építése Kiskunhalason - derült ki az MTI híréből. Orosz Zoltán, a Bünetetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője a helyszínén azt mondta, a kórház a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén, de a börtöntől távolabb, elkülönített telekrészen működik majd.

A beruházás végrehajtásáért felelős akciócsoport választása azért esett a kiskunhalasi helyszínre, mert az egykori laktanya területén korábban konténerekből kialakított menekültügyi őrzött szállás működött. "Ezért a kórház kialakításához szükséges közművek már rendelkezésre állnak" - tudatta az alezredes.   


A földmunka már zajlik, a beszerzés elkezdődött

A kivitelezési munkák a tereprendezéssel és a földmunkákkal már hétfőn reggel elkezdődtek. "A kórház várhatóan egy hónap alatt készül el" - közölte a szóvivő. A 150 férőhelyes kórház egymáshoz kapcsolt konténerekből áll majd, ezek beszerzése is megkezdődött.

Lakatos Tibor, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs központi ügyeletének vezetője korábban elmondta,

a kiskunhalasi mobil konténerkórház az esetleges kapaticáscsökkenés esetén vonható be a gyógyító-megelőző vagy megfigyelési tevékenységbe.

Mi épül?kórházfejlesztésKiskunhalas

Hírlevél