2024.04.14, Vasárnap
Kézilabdacsarnokot épít a FERROÉP Mórahalmon
kép: morahalom.hu

Kézilabdacsarnokot épít a FERROÉP Mórahalmon

MTI, morahalom.hu

2016.05.25. 15:29 - Antal Zsófia

Lerakták a mórahalmi sportcsarnok alapkövét, a félmilliárdos beruházás mellett uszoda is épül a településen, a focipályák már készen vannak.

Hirdetés

1900 négyzetméteres sportcsarnok épül az év végére a Csongrád megyei Mórahalmon. A szabványos méretű kézilabdapályát kapó létesítmény kivitelezője a szegedi FERROÉP lesz. A beruházás 508 millió forintos költségéből 348 millió forintot a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) által jóváhagyott társasági adóátengedési (TAO) támogatás fedez, az önkormányzat önereje 152 millió, a Tisza Volán SC hozzájárulása pedig mintegy 8 millió forint.

A Móradomb körúton, a Mini Hungary Parkkal szemben épülő létesítmény alapkövét Kocsis Máté, az MKSZ elnöke, Kővári Árpád, a Tisza Volán SC elnöke, Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere és Nemesi Pál, a FERROÉP Zrt. vezérigazgatója helyezték el.

A település labdarúgásban, vízilabdában és kézilabdában szeretne regionális utánpótlásközponttá válni, ezért kezdett sportlétesítményeinek fejlesztésébe – közölte Nógrádi Zoltán. A mórahalmi önkormányzat a homokháti kistérséget kiszolgáló sportkomplexum kiépítését tervezi a jövőben. Első lépésként három labdarúgópálya készült el a kiszolgáló létesítményekkel, decemberre megépül a kézilabdacsarnok, és a tervek szerint 2017 elején elkezdődik az uszoda építése.

Kocsis Máté a csarnok szerdai alapkőletételén elmondta: az MKSZ kiemelt célja, hogy minél jobb feltételeket biztosítson a sportolni vágyó gyermekeknek. A TAO rendszerének öt évvel ezelőtti elindítása óta a magyar igazolt kézilabdázók száma több mint duplájára, 24 ezerről 52 ezerre nőtt. Ez azt mutatja, hogy a sportág infrastruktúrafejlesztésére szánt pénz jól megtérül - hangsúlyozta az elnök.

A gyermekek tervszerű tehetséggondozásához a szakmai hátteret a szakszövetségek biztosítják. A létesítményekben a járás gyermekei mellett várják a vajdasági fiatalokat is, hiszen Szabadka az ásotthalmi átkelőn keresztül csupán félórányira van Mórahalomtól.

Az interneten elérhető legfrissebb céginformációk alapján a FERROÉP Fővállalkozó és Szerelőipari Zártkörűen Működő Részvénytársaság éves nettó árbevétele meghaladja a 8 milliárd forintot.

Mi épül?építőipari cégekTAOsportberuházásoksportcsarnokMórahalomFERROÉP Zrt.

Hírlevél

Hirdetés