2024.06.22, Szombat

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF)  projektjében a Pomázi úti mellett különszintű átjárók épülnek Pilisvörösváron, Solymáron és Üröm megállóhely közelében is annak érdekében, hogy megszüntessék a sűrű vonatjáratok miatti gyakori sorompókat, és az állandó torlódásokat.

Az új felüljáró a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében az Északi Vasúti Duna-híd–Pilisvörösvár vasúti beruházás részeként valósult meg, költsége nettó 626 millió forint – tájékoztatta a NIF egy korábbi közleményében az MTI-t.

A felüljárók építése elsősorban a Budapestről Pilisvörösvár és Esztergom felé vezető, jelentősen túlterhelt 10-es főút tehermentesítését szolgálja. Ennek érdekében az út egy budapesti szakaszát kiváltották egy új nyomvonallal, melyet tavaly ősszel adták át az ürömi körforgalom és a Kocsis Sándor utca között. Ugyanakkor a Kocsis Sándor utca és a Pomázi út között az Aranyvölgy utcát kibővítik.A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő honlapján az áll, a felüljáró részleges megnyitásával egy időben a Pomázi úti szintbeni vasúti átjárónál megszűnik az áthaladás. Az Aranyhegyi út felől félpályán, jelzőlámpás szabályozás mellett hajthatnak fel az autósok a felüljáróra, a Pomázi út felől pedig megszűnik a jelzőlámpa, és két sávon lehet közlekedni.

(nif.hu, mti)

Galéria

Útépítéshídépítés10-es út