2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Államtitkár: 15 év legjobb teljesítményét hozta az építőipar és még több kell
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Államtitkár: 15 év legjobb teljesítményét hozta az építőipar és még több kell

magyarepitok.hu

2019.04.25. 11:30 - Szabó Ákos

Az IDEA Conference 2019 kecskeméti megnyitóünnepségén György László a magyar szakemberek és cégek kreativitásáról és innovatív hozzáállásáról beszélt.

Hirdetés

György László államtitkár felszólalásával rajtolt el a az IDEA Conference Kecskeméten. A hazai mérmökszakma számára kiemelt fontoságú eseményt, melyen számos kiemelkedő magyar és nemzetközi iparági szereplő tart előadást, idén másodszor szervezik meg a kecskeméti Sheraton Hotelben.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

A konferencia megnyitóján a gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy az építőipar az elmúlt 15 év legjobb teljesítményét produkálta 2018-ban. Az ágazat kibocsátása 22 százalékkal, a termelékenysége pedig több mint 23 százalékkal nőtt – emlékeztetett, de rögtön fel is hívta a figyelmet hogy ennek a folyamatnak folytatódnia kell, mivel az egy főre eső kibocsátást tekintve a magyar építőipar jelentős lemaradásban van az európai átlaghoz képest.

 

Évente 8-9 százalékos növekedésre van szükség

Az idei év hasonlóan kimagasló teljesítményt mutat, azonban ez még mindig nem elég – fejtette ki a szakpolitikus.

2018 és 2023 között az éptőiparnak 25 ezer milliárd forintnyi megrendelésállománya van, ahhoz, pedig, hogy az ágazat ezt az elvárást teljesíteni tudja, minden évben évi 8-9 százalékot kell növekednie a tavalyi rekordév után is

- mondta el.

 

György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár

Ebben a folyamatban kiemelkedő szerepet kap a hazai kreativitás és innováció – emelte ki. A feszes munkaerőpiacon a kormány azt szeretné, hogy magyar ötletekből magyar kivitelezők végezzék el ezek a terveket. Az államtitkár külön értékelte a rendezvény megszervezésében főszerepet játszó KÉSZ Csoport erőfeszítéseit is az innováció területén.

 

Külföldön is hasznos a KÉSZ szakértelme

György László felszólalása után lapunknak arról beszélt: a magyar mérnöki tudás releváns külföldön. Itt is említést tett a KÉSZ Csoportról, hansúlyozva a magyar holding nemzetközi piacon elvégzett munkáját is. Azokat a megoldásokat, amiket a Puskás-stadionnál, vagy a Duna Arénánál alkalmaztak, azokat Chilében, Brazíliában, vagy akár a Baltikumban is fel tudják használni – derült ki szavaiból.

Galéria

Iparági híreképítőiparinnovációKÉSZ CsoportIDEA Conference 2019

Hírlevél

Hirdetés