2024.03.28, Csütörtök
A csatornahálózat fontos fejlesztése készül el hamarosan Székesfehérváron
szekesfehervar.hu

A csatornahálózat fontos fejlesztése készül el hamarosan Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2016.10.10. 15:29 - Antal Zsófia

Halad a Varga-csatorna medrének burkolásával a Colas Alterra, már kitisztították az árkot és lerakták az áteresz elemeit is. A 43 millió forintból megvalósuló kivitelezés határideje január közepe.

Hirdetés

A székesfehérvári ’A-0-0’ jelű csapadékvíz főgyűjtőcsatorna kiépítéséhez kapcsolódó munkák egyik legfontosabb része a Varga-csatorna mederburkolása. A Felsőváros és Vezér utcák hamarosan épülő gyűjtőcsatornáinak üzembe helyezésével a földmedrű Varga-csatornán jelentősen nőni fog a vízmennyiség, s a burkolt felület gyorsabban és nagyobb biztonsággal tudja majd elvezetni a vizet.

A Varga-csatorna földmedrének burkolását beton elemekkel építi ki a Colas Alterra Építőipari Zrt., mintegy 207 folyóméter hosszúságban. A beruházás során a meglévő, Tobak utcai gyalogos híd helyére vasbeton keretelemekből már megépült az áteresz. Az előre tervezett 19 helyett csak hat fát kellett kivágni, megóvva ezzel a csatornapart korábbi jellegét.

A csatorna felett egy hét méter széles út halad majd, alkalmas lesz autós közlekedésre, de járda is készül rá. Az út összeköti majd a Schwäbisch Gmünd utat a Gellért új sorral, az új szakasz pedig tehermentesíteni fogja a Kelemen Béla és a Palotai út kereszteződését. A 118 méter hosszú, 7 méter széles út kétszer egy sávval és járdával épül.

Galéria

ColasVízgazdálkodásSzékesfehérvár

Hírlevél

Hirdetés