2024.04.14, Vasárnap

Az Audi Hungaria Motor Kft. 32 milliárd forintos új karosszéria gyárának építését tavaly októberben jelentették be, a fejlesztést a kormány 6 milliárd forinttal támogatja.

Most megkezdődtek a mélyalapozási munkák, a nyolcvanezer négyzetméteres új karosszéria gyár a várhatóan 2018-ban kezdődő Q3 modell sorozatgyártásához szükséges. Augusztusban következik az acélszerkezet építése, az év végén kerül tető a csarnokra, a belső munkálatokat pedig jövőre kezdik.

(fotó: mti)

Az új modell győri sorozatgyártását idén januárban jelentette be a vállalat, miután a német Audi AG változtatott globális termelési hálózatán. Az akkori tájékoztatás szerint a cég legkisebb szabadidő-autójának készítése a spanyolországi Martorellből kerül át a Győrbe. Az A1 modell gyártása Brüsszelből Martorellbe kerül, a belga fővárosban pedig tisztán elektromos meghajtású modelleket gyártanak 2018-tól.

A győri Audinak jelenleg egy 75 ezer négyzetméteres karosszériagyára van, ahol több modell karosszériaelemei készülnek. A teljes gyártási folyamatot végző járműgyár éves kapacitása 160 ezer autó.

Az Audi Hungaria Motor Kft. árbevétele 2015-ben 7,906 milliárd euró volt. Tavaly a vállalatnál 2 millió 22 ezer 520 motor és 160 206 jármű készült. A vállalat Győrben mintegy 11 ezer embert foglalkoztat közvetlenül, a beszállítókkal együtt pedig mintegy 30 ezret.

(MTI)

(kép: mapio.net)

Galéria

GyőrAktuálisautóiparüzemfejlesztés