2024.05.19, Vasárnap
Évi 110 millió forintot spórolnak a Honvédség energetikai beruházásai
honvedelem.hu

Évi 110 millió forintot spórolnak a Honvédség energetikai beruházásai

MTI

2018.06.28. 10:49 - Antal Zsófia

Az elmúlt bő egy évben hét egészségügyi épületükön végeztek nyílászárócserét és szigetelést, valamint napelemes rendszereket is telepítettek.

Hirdetés

Mintegy 887 millió forintból végeztek energiahatékonysági beruházásokat a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának három budapesti és egy balatonfüredi telephelyén. A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program támogatásával megvalósult fejlesztéseket Balatonfüreden mutatták be szerdán.

A 2017 májusában kezdődött kivitelezés során:

  • a honvédség egészségügyi központjának budapesti, Róbert Károly körúti telephelyén összesen 163 nyílászárót cseréltek le bruttó 78,8 millió forint értékben.
  • A budapesti Tünde utcai telephelyen 3100 négyzetméteren történt homlokzati hőszigetelés, 2500 négyzetméteren pedig a lapostető hő- és vízszigetelése valósult meg 462 nyílászáró cseréje mellett, bruttó 160,8 millió forintból.
  • A budapesti Szanatórium utcai telephelyen összesen négy épület újult meg bruttó 236,7 millió forintból. A régi kórházépületekben 274 nyílászárót, az új épületekben és az azokat összekötő épületrészekben pedig 232 nyílászárót és 9 nagyméretű üvegportált cseréltek le, valamint 1900 négyzetméter homlokzati felület és 500 négyzetméter lapostető hő-, illetve vízszigetelése valósult meg egy 20 kilowattos napelemrendszer telepítése mellett.
  • A balatonfüredi telephelyen 298 nyílászárót cseréltek le, valamint 5000 négyzetméter homlokzati hőszigetelést, 2800 négyzetméter lapostető hőszigetelést és egy 50 kilowattos napelemrendszer telepítését végezték el bruttó 357,6 millió forint értékben.

Kádár Pál, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára alapvető célkitűzésnek nevezte, hogy a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának betegellátása a lehető legnagyobb hatékonysággal, a lehető legkorszerűbb körülmények közt valósulhasson meg.

Cseppentő József, a minisztérium Védelemgazdasági Hivatalának infrastrukturális igazgatója hangsúlyozta: a beruházás éves szinten több mint hárommillió kilowattóra - körülbelül 110 millió forint értékű - energiamegtakarítást jelent, és 677 tonna szén-dioxid-egység értékben csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását.

EnergetikaszigetelésKörnyezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)egészségügyi fejlesztésnapelemHonvédség

Hírlevél

Hirdetés