2024.04.19, Péntek
Tótkomlós is átáll a megújuló energiaforrásra
illusztráció

Tótkomlós is átáll a megújuló energiaforrásra

magyarepitok.hu

2018.08.16. 09:45 - Hegedűs Gergely

A lakosság jelentős része, valamint az önkormányzati intézmények is csatlakozhatnak majd a költségcsökkentő geotermikus fűtési rendszerre.

Hirdetés

Megújuló energiaforrással elégíti ki helyi hőigényét a Békés megyei Tótkomlós. Az ebben a tárgyban kiírt ajánlati felhívás két termelő és két visszasajtoló kút létesítését célozza meg, valamint a kapcsolódó geotermikus fűtési rendszer tervezését és kivitelezését.

Simonka György, Békés megyei országgyűlési képviselő korábban a közösségi oldalán számolt be a 2,5 milliárd forint támogatásból megvalósuló geotermikus beruházásról. A bejegyzése szerint a fejlesztéssel az 5700 lakosú településen több mint 800 család csatlakozhat a melegvíz-ellátásra, mely csökkenti a fűtési költségeiket. Ezen kívül az önkormányzat intézményei, és vállalkozások is csatlakozhatnak a kialakuló melegvíz-ellátásra.

A TED-en az is kiderül, hogy a projekt a KEHOP keretein belül a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Kft. és a Geothermal Green Energy Kft. beruházásában valósul meg. A geotermikus rendszer főbb elemeit a termelő- és visszasajtoló kút, valamint a kutakat és a hőközpontokat összekötő csővezetékrendszer adja majd.

Magyarország kiváló adottságait kihasználva egyre több hasonló beruházás indul, legutóbb a Szegeden kiépülő geotermikus hőközpontokról számoltunk be.

Energetikageotermikus energiaNemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft (NFP)geotermális kútfúrásTótkomlós

Hírlevél

Hirdetés