2024.07.21, Vasárnap
Hatezer lakosú kertváros vízhálózata újul meg Pécsen

Hatezer lakosú kertváros vízhálózata újul meg Pécsen

mti

2016.01.26. 08:41 - Hegedűs Gergely

Tizennégy utcában tízezer méter csőhálózatot cserélnek ki a több mint félmilliárdos beruházásban Baranya megye székhelyén. A város négy év alatt 4,5 milliárd, idén egymilliárd forintot költ a vízközmű-vagyon felújítására.

Hirdetés

550 millió forintos önkormányzati forrásból újítják fel az ivóvíz- és szennyvízhálózatot Pécs egyik, hozzávetőleg hatezer lakosú családi házas övezetében. A már megkezdett munkálatok a település "régi Kertváros" néven ismert városrészének tizennégy utcáját érintik. Mintegy tízezer méter csőhálózatot cserélnek ki, az utcák új útburkolatot is kapnak június végéig.

A felújításról Csizi Péter (Fidesz-KDNP) a terület országgyűlési képviselője számolt be sajtótájékoztatón, a baranyai megyeszékhelyen. A politikus elmondta: a környéken visszatérő gondot jelentenek a kisebb-nagyobb csőtörések. „A baranyai megyeszékhely korábbi, francia többségi tulajdonú vízszolgáltatója nem fektetett akkora hangsúlyt a vízhálózat megújítására, mint Pécs városa” - fogalmazott. ”Pécs jó döntést hozott, amikor francia többségi tulajdonból visszaszerezte a vízszolgáltatást".

Csizi Péter arra is emlékeztetett, hogy a pécsi önkormányzat négy év alatt 4,5 milliárd forintot költött saját forrásból a víziközmű-vagyon felújítására, és idén további egymilliárd forintos beruházást hajtanak végre. A képviselő azt is fontosnak nevezte, hogy a városban "a rezsicsökkentés idején is van pénz fejlesztésre".

Galéria

VízgazdálkodáscsatornaépítésPécsszennyvíz

Hírlevél

Hirdetés