2024.03.28, Csütörtök
Közel kétszeresére növelte üzemét a magyar nyílászárógyártó
(fotó: mti)

Közel kétszeresére növelte üzemét a magyar nyílászárógyártó

mti, magyarepitok.hu

2017.03.28. 13:13 - Hegedűs Gergely

A legjobban szigetelő üvegeket és a német technológiát mostantól a legmodernebb gyártósor egészíti ki a nyíregyházi építőipari cégnél.

Hirdetés

Üzemcsarnoka bővítésével, valamint új gyártósor beszerzésével növelte kapacitását a nyílászárókat előállító Realtherm Kft. Nyíregyházán. A közel 800 milliós beruházást részben uniós támogatással valósította meg az építőipari gyártó.


A svájci mellett további ablakrendszerek megmunkálása vált lehetővé

A fejlesztés során a 2011-ben épített mintegy 2 ezer négyzetméteres gyártócsarnokot bővítették tovább majdnem kétszeresére, valamint logisztikai célokra és raktározásra szolgáló üzemrészt alakítottak ki. Emellett a gyártáshoz szükséges gépfejlesztést hajtottak végre, ennek során a legmodernebb gyártósorral szerelték fel az üzemet.

A projektben a meglévő svájci, valamint a potenciális nyugat-európai ablakrendszerek megmunkálására képes technológiát és gépeket vásároltak. A gépek az újonnan épített csarnokban kaptak helyet.

Márton Sándor cégtulajdonos a gyáravatón elmondta, az ingatlanfejlesztés értéke közel 250 millió forint volt. A géppark több mint 1,7 millió euróba (527 millió forint) került a Realthermnek, ez összesen mintegy 800 millió forintos fejlesztést jelent. A társaság a gépsor beszerzéséhez csaknem 364 millió forintnyi uniós forrást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatán. A távlati tervek között az irodáknak otthon adó épület fejlesztése és bővítése szerepel.    


A legmodernebb alapanyagokra építenek

Márton Sándor arról is beszámolt, az ablak- és ajtógyártás területén a Realtherm Magyarország egyik piacvezető vállalkozása, amely termékeiből az utóbbi években egyre többet exportál, az egyik célország például Szlovákia lett. Az 1993-ban alapított magyar tulajdonban levő vállalatnál jelenleg hetvenen dolgoznak. A nyilvános cégadatok szerint a Realtherm Kft. 2015-ben 1,4 milliárd forintot meghaladó nettó árbevétel mellett 194 millió forint mérleg szerinti eredményt realizált.

Honlapja szerint s szigorodó energiatakarékossági előírások és a növekvő biztonsági igények miatt a cég a legmodernebb alapanyagokra és a precizitásról ismert német technológiára alapozik. A társaság termékeibe a legjobb hang- és hőszigetelő értékkel bíró üvegeket építi be.

Iparági hírekNyíregyházaépítőipari gyártókRealtherm Kft.üzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés