2024.04.23, Kedd
Panorámautat épít az egykori nagyharsányi kőfejtő peremén a Szabadics
panadea.com

Panorámautat épít az egykori nagyharsányi kőfejtő peremén a Szabadics

2019.03.01. 12:31 - Hegedűs Gergely

A Baranya megyei település szoborparkja egy új fogadóépülettel is gazdagodik a beruházásban.

Hirdetés

Pénteken délben lerakták a nagyharsányi szoborpark fejlesztésének alapkövét. A Baranya megyei településen a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság (DDNPI) 340 millió forintos beruházását a Szabadics Zrt. kivitelezi a közbeszerzési adatok szerint.


Kilátópont és kiszélesedő pihenők az új sétányon

A projektben a Villány szomszédságában található település egy új panoráma sétányt kap, amihez egy új fogadóépület is létre jön. A DDNPI korábbi közleménye szerint a KEHOP kereteiben finanszírozott projektnek köszönhetően egy tájba illő modern fogadóépület váltja fel a korábbi egyszerű létesítményt.

A szoborparkot övező sziklafal peremén ugyanakkor panorámasétányt alakítanak ki, amely lehetővé teszi a látogatók biztonságos és természetkímélő mozgását a bemutatóhelyen.

A egykori kőfejtő peremén a közel 400 méteres nyomvonalon rozsdamentes fémrácsos járófelületek, lépcsők, korlátrendszer, kilátópont és kiszélesedő pihenők jönnek létre.


Egy másik beruházást is indít Baranyában a nemzeti park

A munkálatok idejére a szoborpark ideiglenesen bezár, a létesítményt a tervek szerint 2019 novemberében nyitják meg újra a látogatók előtt. 

A nemzeti park egyúttal közölte azt is, hogy március elsejétől az abaligeti Denevérmúzeumban korszerűsítési munkálatok kezdődnek. Ezek ideje alatt a múzeum zárva tart, előreláthatólag késő őszig. Teljesen megújul az épület, akárcsak a denevérek titokzatos életét, táplálkozását, vándorlását bemutató kiállítás is.

Szabadics Zrt.Iparági hírekturizmusAbaligetDenevérmúzeumNagyharsány

Hírlevél

Hirdetés