2024.03.28, Csütörtök
Az építészet hazai és külföldi elitje is ott lesz az IDEA Conference 2019-en
Fotó: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Az építészet hazai és külföldi elitje is ott lesz az IDEA Conference 2019-en

magyarepitok.hu

2019.04.10. 09:19 - Gyöngyösi Klaudia

Elismert szakemberek előadásában többek között a magas épületek kivitelezésének innovációjáról, a kommunikáció fontosságáról és a jövőben felépülő Budapesti Atlétikai Stadionról is informálódhatnak a résztvevők.

Hirdetés

Összesen 22 előadó érkezik a 2019-es IDEA konferenciára Magyarországról és külföldről egyaránt. A második alkalommal megrendezett esemény a hazai és közép-európai piac legfontosabb szakmai rendezvénye. A két napos program során kiemelt figyelmet kapnak az új eljárások és módszerek, a vasbeton és acélszerkezet tervezés nemzetközi szaktekintélyeivel.

Az első napon az Ybl-díjas Ferencz Marcel tart előadást

A történelmi léptékben gondolkozó építész-professzorral nemrég interjút is készítettünk  a Magyar Néprajzi Múzeum látványos új épületéről, amellyel elnyerte az International Property Awards „World’s Best Architecture” díjat is. Ferencz Marcel a konferencia első napján tart előadás, a Budapesti Atlétikai Stadionról, melyet szintén irodája tervei alapján építenek meg

Ferencz Marcel professzor a BME Építészmérnöki Karán Diploma-díjjal diplomázott 1997-ben. Ezt követően 2012-ben habilitált építőművészet tudományágban a PTE PMMIK Breuer Marcell doktori iskolában. 2013-ban munkásságáért Ybl Díjat kapott, 2014-től pedig a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja lett. 2015-től a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi karán adja át tudását a fiatalabb generációnak.

A Corvinus Egyetemről érkezik az innovációról beszélő Rab Árpád

A Budapesti Corvinus Egyetem docense, Rab Árpád ipar, innováció és hatékonyság témakörben szólal fel. A szakértő kulturális antropológus, néprajzos és szociológus múltja révén közel két évtizedes tapasztalattal rendelkezik az információs társadalom kutatásának és oktatásának területén. Tudományos munkássága során mindig ötvözi az elméleti megközelítést a gyakorlati értékek hangsúlyozásával.

15 évig dolgozott a BME Információs Társadalom és Trendkutató központjában, ahol 8 évig igazgató is volt. Oktatási területei a digitális kultúra, az e-business és az információs társadalom. Akadémiai munkássága mellett IT projektmenedzserként dolgozik, illetve az Információs Társadalom című szaklap szerkesztője, számos szakmai lapnak reviewere és szerkesztőbizottságának tagja.

Hubert Bachmann előadásának középpontjában a magasépítés áll

Hubert Bachmann a Karlsruhe-i Egyetemen szerezte meg mérnöki oklevelét, majd később doktori fokozatát. Jelenleg az ED Züblin AG alkalmazottja az építőmérnöki tervezés területén. Emellett elnöke az előregyártott vasbeton elemek tervezési tanulmány-csoportjának és tagja

  • a Nemzeti Szabványosítási Szervezet (DIN) vasbeton szerkezet tervezési csoportjának,
  • a Német Vasbeton Egyesület - Design and Research (DBV and DAfStb) tanulmányi csoportjának,
  • valamint a németországi Gazdasági Minisztérium Fellebbezési Bíróságnak is (mérnöki fellebbezések szakterületen).

„Magasabb - Gyorsabb - Előregyártott!” című előadásában- a kiemelten magas épületek kivitelezési innovációiról hallhatnak majd a résztvevők.

Toldy Gábor szerint a kommunikáció kulcsfontosságú

A második napon a rendezvény előadói között lesz Toldy Gábor mérnök-közgazdász, data-scientist, a Baumetall Design Kft. operatív és termelési igazgatója.

A Toldy Gábor olyan szakmai mélységű témákkal dolgozik nap mint nap, mint többek között:

  • a kétszergörbült felületű épületek tervezési technológiájának fejlesztése,
  • a parametrikus és generikus modellezés fejlesztési irányainak meghatározása,
  • a gépi algoritmusok felkutatása,
  • vagy adaptálási lehetőségek vizsgálata az általános építőipari felhasználásban.

Előadásában az építőiparban zajló kommunikáció fontosságát fogja kifejteni.

Iparági hírekKÉSZ CsoportIDEA Conference 2019mélyépítésmagasépítésépítőipari cégekinnováció

Hírlevél

Hirdetés