2024.04.19, Péntek
A magyar építőipar versenyképes ajánlatokkal várja haza Münchenből a szakembereket
Illusztráció (Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

A magyar építőipar versenyképes ajánlatokkal várja haza Münchenből a szakembereket

magyarepitok.hu, mti

2019.06.05. 11:22 - Szabó Ákos

Építőipari hazahívó börzét rendez az ÉVOSZ Münchenben június 6-án este 6 órakor hét piacvezető cég részvételével.

Hirdetés

Csütörtökön este 6 órakor rendezik az Építőipari Hazahívó eseménysorozat első alkalmát, melyről Koji László, a szervező Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) számolt be a az M1 aktuális csatornán. Koji László elmondta: az építőiparban továbbra is hiány van a jólképzett szakmunkásokból és mérnökökből, ezért a helyzet kezelésére hazahívó kampányt dolgozott ki a szervezet.

 

Az eseményen hét kiemelkedő hazai építőipari vállalat képviselői és standjai várják a magyarországi életre vágyó szakembereket, jelen lesz:

  • a Duna Aszfalt Út- és Mélyépítő Kft.,
  • a KÉSZ Építő Zrt.,
  • a West Hungária Bau Kft.,
  • a Market Építő Zrt.,
  • az Óbuda Group,
  • a VIV Zrt.,
  • valamint a ZÁÉV Építőipari Zrt.

Az Építőipari Hazahívó eseménysorozat kiemelt médiapartnere a magyarepitok.hu. A munkaidő befejeztével, este 6 órakor kezdődő eseményről helyszíni riporttal fogunk tudósítani.

Koji László az M1-en beszélve hangsúlyozta: jelenleg a legjobb magyar cégek is tudnak olyan ajánlatokat tenni, amelyen valószínűleg sok külföldön dolgozó szakmunkás és mérnök elgondolkozna.

 

Már régen véget értek a recessziós évek

Emlékeztetett: a recessziós években 80 ezer embert engedett el Magyarország, ebből a legjobbak, körülbelül 30 ezren Nyugat-Európába, így például Bajorországba, Hollandiába, Ausztriába és Angliába mentek dolgozni.

A müncheni eseményen bemutatják a magyar építésgazdaság helyzetét, beszélnek a fiatalokat érintő kormányzati támogatásokról, emellett hét cég konkrét ajánlatokkal érkezik például bérekre, lakhatási támogatásra és továbbképzési lehetőségekre.

A hazai építési ágazat fellendülése olyan perspektívát ajánl, ami hazavonzhatja a munkásokat

- emelte ki Koji László.

Az ÉVOSZ vezetőjének interjúja a mediaklikk.hu-n tekinthető meg, a beszélgetés a 08:50-nél kezdődik.

Iparági hírekÉVOSZmunkahelyekmunkaerőhiányDuna Aszfalt Zrt.Óbuda GroupKÉSZ CsoportMarket Építő Zrt.WEST HUNGÁRIA BAU Kft.VIV Zrt.ZÁÉV Építőipari Zrt.

Hírlevél

Hirdetés