2019.04.20, Szombat

munkaerőhiány

Már a Távol-Keletről pótolják a munkaerőt a román építőiparban

2017.09.12

Iparági hírek

A bérek felpörgése, a minimálbér öt év alatti megduplázása sem volt elég az építőipari munkások kivándorlásának megállítására.

Egészségesebb szerkezetű növekedés jöhet az építőiparban

2017.01.16

Iparági hírek

A KSH novemberi adatokon alapuló elemzésére reagálva a szakértők elmondták: a lakásépítések jelentősen hozzájárulnak majd a várható bővüléshez, ugyanakkor a munkaerőhiány miatt drágulással is számolni kell.

Az építőiparban a legerősebb az új munkaerő iránti kereslet

2016.12.13

Gazdaság

Az iparág élénkülésére, egyben munkaerőhiányára utal egy munkaerőpiaci felmérés, mely kilenc ágazat bevonásával készült.

„A mi iparágunk nem létezhet kétkezi munka nélkül” – kampány a fizikai dolgozókért

2016.11.23

Aktuális

Nem kevesebb, mint 102 vállalat csatlakozott az országos Köszönjük Neked! kampányhoz, melynek célja, hogy felhívják a figyelmet a fizikai dolgozók megbecsülésének fontosságára és megköszönjék értékes munkájukat. A kampány záró eseményét a fővárosban, kedden rendezték meg.

Hitelfelvétel és a munkaerőhiány orvoslása lendítene az építőiparon

2016.06.24

Gazdaság

Számos cég kérelmének elutasításától tartva eleve nem is próbálkozik a gazdasági növekedéshez szükséges hitelfelvétellel. Eközben az MGYOSZ az ÉVOSZ-hoz hasonlóan külföldi munkaerő bevonásával, a bérszínvonal emelésével és a képzés hangsúlyának jelentős növelésével orvosolná a munkaerő-piaci problémákat.

Munkaerőhiány? Tudatos márkaépítés és növekvő bér a jó válasz!

2016.04.08

Gazdaság

Nem csak az építőipart fenyegeti a munkaerőhiány, az összes szektor aggódhat egy felmérés alapján. A magyar munkavállalóknak a győri Audi és a kecskeméti Mercedes a legvonzóbb, de a számukra legfontosabb tulajdonságokban ezek a munkahelyek sem jeleskednek.