2023.04.01, Szombat
Új szakképzés indult a munkaerőhiány ellen
magyarepitok.hu

Új szakképzés indult a munkaerőhiány ellen

magyarepitok.hu

2018.09.10. 11:28 - Antal Zsófia

Lezajlott az évnyitó ünnepség és megkezdődött a képzés a Gál Ferenc Főiskola szegedi intézményében, ahol mostantól hiányszakmákat oktatnak

Hirdetés

Az ország egyik legnagyobb építőipari vállalata, a KÉSZ Csoport és a Gál Ferenc Főiskola összefogásával indult el a szakképzés a szegedi intézményben. Az első évfolyamban 12 diák kezdte meg hegesztő szakmai tanulmányait. A szakképzések minden esetben a hazai építőipari hiányszakmákhoz adnak végzettséget, szakmai tapasztalatot, a rátermett diákoknak pedig stabil, jövedelmező álláslehetőséget is.

A KÉSZ Csoport anyagilag és tárgyi eszközök beszerzésével, valamint a hallgatók gyakorlati helyének biztosításával nyújt hosszú távú támogatást az egyházmegyei főiskola szakképző iskolájának szegedi tagintézménye számára. Az évnyitó ünnepségen jelen volt a cégcsoport alapítója, Varga Mihály, aki elmondta, hogy kiemelten fontosnak tartja az egyedülálló összefogást, mert a munkaerőhiány az építőipar legégetőbb problémája. A tervek szerint a KÉSZ a majdani végzett diákoknak munkalehetőséget is szeretne biztosítani szegedi üzemeiben, kecskeméti acélszerkezet-gyárában, illetve az országszerte zajló projektjein.

A képre kattintva galéria nyílik!

Bíró Gyula, a Gál Ferenc Főiskola köznevelési rektori megbízottja úgy fogalmazott, „rendkívül előremutató az együttműködés, melynek során a képzés nem csak a magas szintű szakmaiságot célozza, hanem egyedülálló módon értékalapú nevelést is biztosít a jövő szakmunkásai számára.”

A sikeres évindulás után az összefogás célja annak bemutatása, hogy a kijelölt hiányszakmák is vonzó, anyagilag stabil jövőképet jelenthetnek a tanulók számára. A KÉSZ Csoport sokrétű tevékenységével, elismert szakmaiságával, sokféle kihívó, de vonzó életpálya lehetőségével a szakmatanulást kívánja vonzóbbá, elismertebbé tenni.

A további fejlesztési célok között szerepel egy zöldmezős beruházás keretében létrehozandó XXI. századi, modern, a szakmai gyakorlati oktatás helyszínéül szolgáló EDUPARK komplexum, amely a gyakorlati képzés mellett bekapcsolódhat többek között az általános és a nem szakmai képzésben részt vevő középiskolások pályaorientációjába, a felnőttképzések szakmai alap-, át- és továbbképzésébe.

Galéria

KirakatSzegedszakemberképzésmunkaerőhiányKÉSZ Csoport

Hírlevél

Hirdetés