2022.08.14, Vasárnap

Hirdetés

Óriásprojekt indult Budapest egyik legfontosabb komplexumában
Fotók: Nagy Zsuzsanna/magyarepitok.hu

Óriásprojekt indult Budapest egyik legfontosabb komplexumában

magyarepitok.hu

2019.09.30. 10:39 - Hegedűs Gergely

Az 55 milliárd forintos beruházásban a KÉSZ többek közt egy új kongresszusi központot is épít, 2000 férőhelyes plenáris teremmel.

Hirdetés

Hétfőn délelőtt Budapesten letették a Hungexpo revitalizációs programjának alapkövét. A nettó 55 milliárd forintos beruházás a KÉSZ Zrt. kivitelezésében valósul meg, a Finta Studio Kft. tervei alapján.

Kattintva galéria nyílik


A Magyarország egyik legjelentősebb rendezvényterének számító Hungexpo területén 

  • felújítják és korszerűsítik a meglévő pavilonokat,
  • megépül két új kiállítási csarnok,
  • emelett egy fogadóépület
  • és egy új kongresszusi központ is létre jön.


Gyorsan átalakítható helyszín születik

A meglévő csarnokok közül az A, a B, a D, a G és az F épület újul meg. A két új pavilon 7500, illetve 9500 négyzetméteres területtel jön létre.

A kongresszusi központban helyet kap egy 2000 fő befogadására alkalmas, de osztható plenáris terem, valamint 24 kisebb szekció terem. Az épületet a legmodernebb, süllyeszthető Gala seats ülés-rendszerrel szerelik fel, amely lehetővé teszi, hogy a helyszínt rövid idő alatt alakíthassák át az igényeknek megfelelően.   

Mindezek mellett felújítják a terület teljes közmű infrastruktúráját, minden egyes pavilont egyedileg lehet majd fűteni, hűteni. Bővül a parkolóhelyek száma, az épületek új infokommunikációs rendszert kapnak, amely segíti a látogatók útba igazítását, és növeli a hasznosítható reklámfelületeket.         


Ha kész lesz, bármilyen méretű kongresszus érkezhet Budapestre

A Hungexpo az építési munkák alatt zavartalanul működik, valamennyi rendezvényt az eredeti időpontban tartják meg. A felújított, korszerűsített Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ első nagy, nemzetközi rendezvénye a 2020 szeptemberére tervezett Eucharisztikus Világkongresszus lesz, amelyre 15 ezer vendéget várnak.    

Hétfőn az alapkövet Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója, valamint Denhoffer Balázs az Expo Park Kft. ügyvezetője helyezte el.

Ganczer Gábor hangsúlyozta, Budapest eddig megfelelő helyszín híján csak korlátozottan tudott részesülni a minőségi turizmus egyik legfontosabb és legjövedelmezőbb ágából, az üzleti turizmusból. "A mostani fejlesztéssel a főváros lehetőséget kap, gyakorlatilag bármilyen méretű nemzetközi kongresszus, konferencia befogadására" - tette hozzá a vezérigazgató.

Galéria

Iparági hírekKÉSZ Csoportkiállítás

Hírlevél