2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Új elnököt kapott a GVH: első lépéseivel a koronavírus hatásai ellen segíti a gazdaságot
Rigó Csaba Balázs (Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

Új elnököt kapott a GVH: első lépéseivel a koronavírus hatásai ellen segíti a gazdaságot

kozbeszerzes.hu, mti

2020.04.09. 10:40 - Szabó Ákos

Rigó Csaba Balázs a közbeszerzés éléről érkezik a versenyhatósághoz.

Hirdetés

Hivatalosan is megkapta április 15-re szóló kinevezését Rigó Csaba Balázs, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) új elnöke, aki az elmúlt években a Közbeszerzési Hatóság (KH) elnökeként az adatok jó átláthatóságát, az innovációt és a digitalizációt hangsúlyozta.

A szakembert dr. Áder János államfő nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök javaslata alapján a GVH élére április 6-án, miután március 30-án az Országgyűlés gazdasági bizottsága megszavazta támogatását. Az esküje átvétele után a szakember átvette kinevezési okmányát a Sándor-palota Tükörtermében.

Rigó Csaba Balázs a kozbeszerzes.hu híre szerint kifejtette: fontosnak tartja a versenyhivatali eljárások gyorsítását, a szervezet működésének innovatív megújítását és a Gazdasági Versenyhivatal társadalmi elismertségének növelését.

Első lépéseként azonnali intézkedéseket kíván hozni, hogy a GVH segítse a magyar nemzetgazdaság szereplőit a koronavírus-járvány okozta negatív hatások hatékony kezelésében.

 

Digitaliizáció és a munkahelyek védelme is a prioritások között

A hivatal működését a digitális fejlesztések felgyorsítása hatékonyabbá teheti, a járványveszély ráadásul minden eddiginél világosabban mutatja, hogy egyetlen állami intézmény sem maradhat ki az online megoldások bevezetéséből

– fogalmazott Rigó Csaba Balázs még március 30-án.

 A koronavírus veszélye miatt azonnali intézkedéseket sürgetett a GVH munkavállalói érdekében, és közölte, hogy lát lehetőséget a versenyhivatali bírságok átütemezésére a veszélyhelyzet miatt.

A GVH a kintlévőségekre vonatkozó könnyítéssel a munkahelyek védelméhez is hozzájárulhat, míg a fogyasztókat azzal szolgálhatja, ha a fertőzés elleni eszközök hirdetéseiből kiszűri a valótlan adatokat, félrevezető információkat, és a megtévesztő elnevezéseket

- mondta Rigó Csaba Balázs.

A korábbi KH-elnök nem szakad el a közbeszerzések világától sem: mint a GVH elnöke, a Közbeszerzések Tanácsának tagja lesz.

Iparági hírekGazdasági Versenyhivatal (GVH)Közbeszerzési Hatóságkoronavírusiparági elemzés

Hírlevél

Hirdetés