2018.07.18, Szerda

Közbeszerzési Hatóság

Növekvő verseny és átláthatóság jellemezte 2017-ben a közbeszerzést

2018.01.23

Iparági hírek

Az elmúlt évben 45%-kal csökkent a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárások száma, miközben a közbeszerzési piac jelentősen nőtt – derült ki a KBH évértékelőjén.

Az Unió szerint átláthatóak a magyar közbeszerzések

2017.09.13

Iparági hírek

A Közbeszerzési Hivatal sajtóbeszélgetésén kiderült, nő a nyílt eljárások száma és több bírságot szabtak ki a szabálysértőkre. A kormányzati szerv mobilalkalmazást is készíttetett, amin napi szinten nyomon követhető a hazai közbeszerzések haladása.

Páratlan sebességre pörögtek fel a közbeszerzések

2017.06.09

Gazdaság

Az év első öt hónapjában máris közel akkora az összértékük, mint tavaly egész évben.

Nagyot léptek előre a kkv-k a közbeszerzésekben

2016.06.22

Gazdaság

A kis és középvállalkozások részesedése átlépte az 50 százalékot a tavalyi közbeszerzések összértékében.

Közel félszáz szerződést vizsgál a Közbeszerzési Hatóság

2016.03.21

Gazdaság

A hatóság az M4 autópálya kivitelezési munkáit látja a legkritikusabbnak, itt már két büntetőeljárás is indult, továbbá két jelentős projektben a közbeszerzési törvény megsértését állapították meg.

Közel 400 milliárdot költhetnek a megyei jogú városok ebben a ciklusban

2016.02.23

Aktuális

Tavaly több mint 14 ezer közbeszerzési eljárás indult Magyarországon, melyekben összesen 1930 milliárd forintra kötöttek szerződéseket. A most futó uniós költségvetési ciklusban csak a megyei jogú városok 387 milliárd forintot kapnak fejlesztésre, ennek hatékony felhasználására született stratégiai megállapodás a Közbeszerzési Hatóság és a Megyei Jogú Városok Szövetsége között.

Felére csökkent a hirdetmény nélküli eljárások száma

2017.11.14

Gazdaság

Az Európában egyedülálló teljesítés-ellenőrzésekből idén eddig 44 jogorvoslati eljárás indult, 330 millió forintnyi bírságot szabott ki a Közbeszerzési Hatóság.

Megtörnék a negatív hírek uralmát a Közbeszerzési Hatóságnál

2017.06.15

Aktuális

Megújuló kommunikációs csatornáival nemcsak a piaci szereplők hatékonyabb működését célozza meg a Közbeszerzési Hatóság, hanem a sajtón keresztül a közbeszerzések objektív megítélését is. Rigó Csaba Balázs elnökkel a közbeszerzési törvény eddigi tapasztalatairól és a jogsértések leggyakoribb eseteiről is beszélgettünk.

Az ÉVOSZ és a GVH is képviseletet nyert a Közbeszerzések Tanácsában

2017.02.14

Iparági hírek

Mostantól az építési beruházásokra való felhívásoknál és a közbeszerzésekből való kizárás alkalmazásánál is útmutató segíti az ajánlatkérők munkáját.

M4-es: újabb és súlyosabb jogsértésekre bukkantak

2016.04.25

Útépítés

A Közbeszerzési Hatóság a számviteli fegyelem megsértése, valamint közbeszerzési jogsértés miatt tesz feljelentéseket – derül ki a szervezet közleményéből. Emellett panamai hátterű cégek miatt bejelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodának is.

Döntött a Fővárosi Törvényszék: jogerős a Közgép kizárása

2016.02.25

Iparági hírek

A KÖZGÉP Zrt.-t az ajánlatkérő Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság azért zárta ki három évre a közbeszerzésekből, mert a Győr-Gönyű kikötő fejlesztésére kiírt tenderen az ajánlattevőt hamis adatszolgáltatáson érte. A cég jogorvoslattal élt, ám az elsőfokú bíróság hiába függesztette fel a kizárását, a Közbeszerzési Hatóság sikeresen fellebbezett.