2024.04.25, Csütörtök
A fenntartható fejlődésre fókuszál a Közbeszerési Hatóság
Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A fenntartható fejlődésre fókuszál a Közbeszerési Hatóság

magyarepitok.hu

2018.05.24. 12:39 - Szabó Ákos

Megkétszereződött és elérte a 102 milliárd forintos értéket a zöld szempontokra jelentős figyelmet fordító közbeszerzési eljárások száma.

Hirdetés

„Felelősen a jövő generációjáért” címmel rendezett konferenciát csütörtökön a Közbeszerzési Hatóság (KH), melynek során a beszerzési eljárásokban támogatott zöld, innovatív és szociálisan hasznos szemléletekről esett szó. A KH emellett nemrég Közbeszerzési Nívódíjat is alapított, hogy kiemelje azoknak a vállalatoknak a munkáját, amelyek külön hangsúlyt fektetnek ezekre a területekre.

 

Rigó Csaba (A képre kattintva galéria nyílik.)

 

A konferencián a hatóság elnöke, Rigó Csaba elmondta:

Fontosnak tartjuk, hogy a közpénzből megvalósuló szolgáltatás- és termékbeszerzések, illetve beruházások ne csak a jelen, hanem a jövő generációi számára is hosszútávon értéket biztosítsanak.

 

102 milliárd forintnyi fejlesztési döntésnél kiemelt szerepet játszottak a zöld szempontok

2016 és 2017 között jelentős mértékben növekedett a zöld hangsúlyú beszerzési eljárások száma: tavaly már 831 darab olyan közbeszerzést folytattak le, mely ezeket a nézőpontokat előtérbe helyezte. Ez összesen 102 milliárd forintnyi beruházást képvisel, és a tavalyelőtti darabszám dupláját jelenti – hívta fel a figyelmet Rigó Csaba.

 

 

A közbeszerzést okostelefonon is lehet követni

A KH az innovációt informatikai fejlesztéseivel is elősegíti. A szervezet „Napi Közbeszerzés” néven iOS-re és Androidra is elérhető okostelefon-alkalmazásában naprakészen lehet tájékozódni az aktuális beruházásokról, valamint a közbeszerzésekkel kapcsolatos hírekről és eredményekről is.

 

 

Galéria

Iparági hírekKözbeszerzési Hatóságinnovációfenntarthatóságközbeszerzés

Hírlevél

Hirdetés