2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Modern fejlesztésű autóbusz telephely szolgálja ki mostantól Nyíregyházát

Modern fejlesztésű autóbusz telephely szolgálja ki mostantól Nyíregyházát

magyarepitok.hu

2023.09.19. 15:58 - Bíró Beáta

A területen javítóműhely, vizsgáztató állomás, üzemanyagtöltő állomás és többszintes irodaépület létesült.  

Hirdetés

Elkészült a szabolcsi vármegye székhely helyi közlekedését kiszolgáló autóbusz-flottájának új telephelye, mellyel befejeződött a Nyíregyháza közösségi közlekedésének fejlesztését célzó program. Az új létesítményt az ünnepélyes projektzáró eseményen be is mutatták a meghívottaknak és a sajtó képviselőinek. A Nyíregyháza tömegközlekedését biztosító buszok számára egy olyan komplexum épült a KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt. generálkivitelezésében, amely maradéktalanul kielégíti a mai kor igényeit és a távlati fejlesztéseket is ütemezetten képes kiszolgálni.

A projekt Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából valósult meg, az épület tervezését az ’A’ Stúdió ’90 Kft. végezte. A létesítményt a Tiszavasvári úton alakították ki, a projekt keretében már megvalósult CNG-töltőállomás közvetlen közelében.

 

A képre kattintva galéria nyílik

 

Kovács Ferenc Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere az egész megye számára fontos beruházásnak nevezte a fejlesztést, amelynek első üteme készült most el, és amelyet a VOLÁNBUSZ Zrt.-vel együtt valósítottak meg.

A városvezető kiemelte, hogy a töltőállomáson dízel üzemanyag vételezése is lehetséges. Reményét fejezte ki, hogy idővel az elektromos buszok is megérkeznek és az új telephelyen biztosítottak lesznek mind a töltő, mind a szerviz feltételek.

 

 

Fejes Miklós a VOLÁNBUSZ Zrt. Kelet-magyarországi régiójának forgalmi igazgatója azt mondta: a fejlesztéssel a társaság legmodernebb műhelycsarnokát hozták létre Nyíregyházán. Emlékeztetett: 2018-ban 41 db CNG gázüzemű autóbusz üzemeltetését vette át a ZRT. Nyíregyházán, ezzel a helyi flotta 50 százalékát tudták megújítani. A fejlesztéssel nagyban hozzájárultak a zajkibocsátás és a környezetszennyezés csökkentéséhez.  

 

A beruházás több részprojektből állt

A 2022 tavaszán indult beruházás során több projektelem is megvalósult. Ezek:

  • iroda-, és portaépület,
  • javítócsarnok,
  • manipulációs térburkolatok és autóbusz parkoló terület,
  • hulladék tároló és hidegraktár,
  • személygépkocsi parkoló és kerékpár tároló,
  • üzemanyag töltőállomás,
  • valamint kapcsolódó kiszolgáló műtárgyak és eszközök.

 

 

A projekt záró szakaszában történt jelentősebb munkálatok kapcsán Héver Gábor, a KE-VÍZ 21 Zrt. projektvezetője tájékoztatta lapunkat. Az utolsó időszakban elkészültek az épületek belső szakipari munkái, homlokzatburkolatok. Megtörtént az erős és gyengeáramú rendszerek beüzemelése, éles üzemben tesztelése.

Beüzemelték a leszállított műhelyeszközöket, üzembe helyezték az autóbuszmosót, a buszok emelésére alkalmas emelőberendezéseket, és a kipufogógáz elszívót. A javítóműhelyben a tehergépjárművek műszaki vizsgáztatására is alkalmas vizsgasorral is megfelelt a próbán. A külső területeken elkészültek a bazaltbeton és egyéb burkolatok, valamint a növény- és öntözőtelepítés is.

 

 

Mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, az autóbuszok üzemanyag ellátásához létesült diesel üzemanyagtöltő alatt egy 60 ezer literes föld alatti tartályt helyeztek el az üzemanyag tárolására.

Galéria

Mi épül?Ke-Víz 21 Zrt.NyíregyházaA Studió 90 Kft.autóbusztömegközlekedéstelephely

Hírlevél

Hirdetés