2024.03.19, Kedd
2200 négyzetméteren építettek vállalkozói Inkubátorházat Nagykállón
Fotó: MTI

2200 négyzetméteren építettek vállalkozói Inkubátorházat Nagykállón

MTI

2020.12.03. 07:30 - Gyöngyösi Klaudia

A csarnoképülethez irodarészek, valamint az épületeket kiszolgáló parkolók és kerékpártárolók is létesültek.

Hirdetés

Vállalkozói inkubátorház épült a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállóban. Az európai uniós forrásból megvalósult fejlesztést szerdán adták át.

A város önkormányzata több mint 661 millió forint támogatást kapott arra, hogy a helyi kis- és középvállalkozásoknak megfelelő infrastruktúrát biztosítson, és elvégezze az ehhez szükséges ingatlanberuházást. A fejlesztésbe az önkormányzat a 2200 négyzetméteres, saját tulajdonú telek biztosításával tette bele a részét, így készülhetett el:

  • a csaknem 1400 négyzetméteres csarnokterület,
  • a hozzá kapcsolódó mintegy 200 négyzetméteres irodarész,
  • valamint az épületeket kiszolgáló parkolók és kerékpártárolók.

A létesítmény remélhetőleg mielőbb fontos helyszíne lesz a helyi gazdasági életnek.

 

2021 folyamán újabb fejlesztéseket adnak át

Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében kiemelte, hogy a térségben 104 beruházást támogattak a Terület- és településfejlesztési operatív programon keresztül, ebből 80 beruházás már elkészült, a 15,7 milliárd forint összértékű fejlesztések még hátralévő beruházásait pedig a jövő év folyamán fogják átadni.

A nagykállóihoz hasonló iparterület-fejlesztés Nyírbátorban és Nyírbogáton valósul meg, 1,5 milliárd, illetve 350 millió forint értékben - tette hozzá a képviselő.

Horváth Tibor, Nagykálló független polgármestere elmondta, az inkubátorház építésére elnyert pályázat tartalmazta az öt üzemcsarnok és három iroda kialakítását, illetve vásároltak egy multifunkciós rakodógépet és térkőgyártó gépet. Jelezte, több betelepülni kívánó vállalkozással a napokban írják alá a bérleti szerződéseket.

Mi épül?NagykállóSzablocs-Szatmár-Bereg megyecsarnoképítésparkolók

Hírlevél

Hirdetés