2024.05.04, Szombat

Hirdetés

Az építőipari kutatás-fejlesztést is támogatják az innovációs közbeszerzések
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Az építőipari kutatás-fejlesztést is támogatják az innovációs közbeszerzések

magyarepitok.hu, kozbeszerzes.hu

2018.11.23. 18:06 - Szabó Ákos

A kormány és a Közbeszerzési Hatóság útmutatóval teszi egyszerűbbé az iparági K+F tevékenységet.

Hirdetés

Nemrég állapodott meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a Közbeszerzési Hatóság (KH) az új termékek piacra kerülését segítő közbeszerzési partnerségek támogatásáról. A hatóság ennek megfelelően szakmai útmutatót tett közzé pénteken, melynek használatával könnyebb lesz forrásokat szerezni hazánkban új termékek, innovációk kifejlesztéséhez – derül ki az ITM sajtóközleményéből.

 

Innovatív partfaltámasztót, üvegszerkezetet és sportpadlót is fejlesztenek Magyarországon

Az eddig piacon nem lévő megoldások K+F tevékenységét támogató innovációs közbeszerzések az ágazatban is lehetőséget nyújtanak a fejlesztésre: a tájékoztatóban külön említik az építési és konstrukciós területeket. A hazai iparágban folyamatosan zajlik az innováció, lapunkban nemrég számoltunk be

 

Az iparág fejlesztését az ITM és a KH is támogatja

A Közbeszerzési Hatóság a múltban is nagy figyelmet fordított az innovációra, a fenntartható fejlődésre és a digitális technológiákra. Az állami szerv ezekkel az eszközökkel tette már korábban is átláthatóbbá a közbeszerzést: az innovációs partnerségek elterjedésének és hatékonyságának támogatása illeszkedik a KH kezdeményezéseinek sorába.

Az ITM szintén folyamatosan hangsúlyozza a digitalizáció és a fejlesztés fontosságát, az iparágra is külön kitérve: az ÉVOSZ (Építőipari Vállalkozók Országos Szövetsége) idei, Győrben megrendezett konferenciáján felszólaló György László államtitkár beszédében kiemelte, hogy a tárca ebben az irányban látja az ágazat jövőjét, amivel az iparági résztvevők is egyetértettek.

Ezeket a szakmai irányvonalakat követi az innovációs közbeszerzési partnerségek hatékonyságának támogatása is. Az ITM és a KH együttműködési megállapodása, melyet októberben írt alá dr. Palkovics László miniszter és Rigó Csaba Balázs közbeszerzési vezető, hozzájárul mind a gazdasági versenyképesség, mind a társadalmi jólét növekedéséhez és fontos szerepet játszik a fenntartható fejlődés támogatásában is - körvonalazódik a minisztériumi közleményből.

Iparági hírekKözbeszerzési Hatóságinnovációkutatás-fejlesztésközbeszerzésInnovációs és Technológiai Minisztérium

Hírlevél

Hirdetés