2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

A Merkbau elkötelezett a fenntarthatóság és a társadalmi ügyek mellett
A fotó a Semmelweis Kórház részére átadott adományozás során készült (fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

A Merkbau elkötelezett a fenntarthatóság és a társadalmi ügyek mellett

magyarepitok.hu

2020.05.14. 12:47 - Almási Krisztina

A vállalat többek közt dolgozóknak szervezett kihívásokkal és faültetéssel támogatja a fenntarthatóságot, emellett különféle szervezeteknek nyújt folyamatosan támogatást.

Hirdetés

A kiskunhalasi székhelyű Merkbau számára mindig kiemelten fontos volt a társadalmi felelősségvállalás, ennek megfelelően időről időre különféle ügyek mögé áll be támogatóként. Az idei évtől a társadalmi szerepvállalás olyan módon került fókuszba a vállalat életében, hogy tudatosan kezdték el megtervezni és szervezni az ehhez kapcsolódó tevékenységeket. Ennek megfelelően 2020-ban a fenntarthatóságot helyezték a középpontba.

A szelektív hulladékgyűjtés már évek óta működött a cég bizonyos területein, idén pedig valamennyi részlegre kiterjesztették, és a munkatársak figyelmét is felhívták ennek a jelentőségére.

A fenntartható működés részeként folyamatban van az irodaszerek, a papíráruk és a takarítószerek zöldítése is. A cégen belül útjára indítottak egy nyereményjátékot is, melynek lényege, hogy minden hónapban egy, a fenntarthatóság szempontjából fontos témát járnak körbe. Ezekhez kapcsolódóan kihívásokon lehet részt venni, és a legjobb pályázó megnyeri az adott hónap nyereményét, amely stílusosan szintén az adott témához kapcsolódik.


Napelemparkkal és faültetéssel csökkentik az ökológiai lábnyomot

A dolgozók számára szervezett programok mellett szívesen nyújtanak segítséget különféle szervezeteknek és egyesületeknek is. Ezeknél fontos szempont, hogy minden esetben valamilyen helyi ügyet karolnak fel, tehát elsősorban kiskunhalasi és környékbeli programokat és projekteket támogatnak.

 

Fotó: Merkbau Kft.

A Csetényi Park felújításához kapcsolódóan a kiskunhalasi kórház előtti terület is megújul. Az itt található elöregedett fasort – egészségi állapota miatt – kivágásra javasolták, ebben áprilisban a Merkbau is részt vett. A fák kivágása pótlási kötelezettséggel is jár, így – várhatóan ősszel – a vállalat az új fák telepítésében is közreműködik.

A Merkbau több napelemparkot is épített Kiskunhalas környékén. A megújuló energia felhasználásával is igyekeznek csökkenteni az építőipari ágazat ökológiai lábnyomát.


Kisegítették a nehéz helyzetbe került solti családot

A fenntarthatósági projektek mellett továbbra is támogatják többek közt a Kiskunhalasi Úszó- és Gyógyúszó Egyesületet és a Kiskunhalasi Városi Fúvószenekar Egyesületet. A Városi Fúvószenekarral hosszú évekre visszanyúló együttműködés alakult ki: ők zenélnek a vállalat évnyitó és évzáró rendezvényein, a Merkbau-majálison és a közelmúltban egy meglepés-előadással kedveskedtek a cég dolgozóinak.

 

A támogatást kapott solti család (Fotó: Merkbau Kft.)

A vállalat egy tavalyi ígéretének eleget téve építőanyaggal támogatta azt a solti családot, akiknek a házába egy kamion csapódott, és ennek következtében lakhatatlanná vált az otthonuk.

Az építkezés a közelmúltban vált aktuálissá, és bár a cég is nehéz időkön megy keresztül, ezt az ígéretüket is sikerült beváltaniuk.

A Merkbau folyamatosan dolgozik az újabb fenntarthatósági projekteken, a jövőben pedig újabb elképzelésekkel szeretnék bővíteni CSR-tevékenységüket is.

 

Fotó: Merkbau Kft.

 

Galéria

KirakatMerkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.társadalmi felelősségvállalás

Hírlevél

Hirdetés