2024.10.17, Csütörtök
Figyelemreméltóan gyors tempóban épül Kispest új társasháza

Figyelemreméltóan gyors tempóban épül Kispest új társasháza

magyarepitok.hu

2024.10.17. 08:00 - Móré Levente

Kiváló infrastrukturális adottságok jellemzik Kispest egyik új, nagyméretű lakóházát, amely az ÉPI munkájával jöhet létre.

Hirdetés

2023 év végére készült el Kispest egyik legjobb közlekedési adottságú területén a Triad Homes Residence I. üteme; most pedig már nagy lendülettel épülhet a II. ütem, amelyben a teljes vasbeton szerkezetépítésért felel az Épszerk Pannónia Invest Kft. A 118 lakásos második ütem átadása 2025 végén várható.

 

 

Kiemelt helyszín

Összesen 350 lakás szolgálja majd az ide költözőket, amelyek az egész fővárosban ritkaságnak számító közlekedési kapcsolatokkal rendelkeznek majd: több buszjárat, metró és vonat biztosítja, hogy nagyon rövid idő alatt a városközpontba, akár a repülőtérre jussanak az itt élők.

 

A beruházó, generálkivitelező H&R General Trading Kft. és TRIAD CONTRACTING CO. Kft. figyelmet fordít e társasházban is arra, hogy a lakások megfeleljenek a mai elvárásoknak, így többek között mennyezeti hűtés-fűtés is szolgálja majd a lakók kényelmét. A közlekedést szabad lépcsőház és akadálymentes liftek biztosítják, míg a lakások átriumos zárt folyosókon közelíthetőek meg.

 

 

Már kész az alaplemez

Mára nem csak a cölöpfejek és a cölöpöket összefogó talpgerenda beépítése történt meg, de elkészült a vízzáró alaplemez, a -2. szint vízzáró külső körítőfala az összes függőleges teherhordó vasbeton szerkezettel és a -2. szint feletti födém is.

Szeptemberben elkészültek a -1. szint függőleges teherhordó szerkezetei (vasbeton falak és pillérek), illetve a -1. szint feletti födém betonozása két ütemben. E munkarészeket követheti a földszinti pillérek és falak építése, így az épület lassan elkezd formát ölteni – tudtuk meg Urbán Jánostól, az ÉPI létesítmény főmérnökétől.

 

 

„Nagyobb nehézséget talán csak a földmunka során, nyíltvíztartással végzett víztelenítés jelentett a cölöpfejek és az alaplemez, valamint a liftakna süllyeszték kivitelezésének időszakában” – mesélte Szász Bálint, az ÉPI szerkezetépítő divíziójának igazgatója kiemelve: a földszint nagy belmagasságú része, valamint a felmenő szerkezetben az erkélyek számára gyártatott egyedi hőhídmegszakító elemek jelentenek kuriózumot az ütemterv szerint haladó építésben.

 

 

Amint az előregyártott szerkezetekkel kapcsolatban Urbán János lapunk kérdésére részletezte: „az ÉPI gyártóüzemében készült lépcsőkarokat építik majd be, ezt pedig már a kiviteli tervekhez is figyelembe kellett venni.”

„Jó minőségben és határidőre kivitelezett szerkezetet vár el a megrendelő – tette hozzá Szász Bálint, hangsúlyozva: az előregyártással élő munkaidőt lehet megtakarítani és könnyebben biztosítható a megfelelő minőség.”

 

 

Galéria

Mi épül?Épszerk-Pannónia Invest Kft.szerkezetépítéslakóépületlakásépítésKispestelőregyártáselőregyártott betonelemek

Hírlevél

Hirdetés