2021.10.17, Vasárnap
A koronavírus évében is folytatta dinamikus növekedését a Mapei
illusztráció - Fotó:Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A koronavírus évében is folytatta dinamikus növekedését a Mapei

magyarepitok.hu

2020.07.08. 10:55 - Hegedűs Gergely

Az első félév bővülése mellett az építőipari gyártó a digitalizáció terén is komoly eredményeket mutatott fel.

Hirdetés

Az elmúlt három évben rendre rekordokat döntő növekedési adatok után idén is folytatta gyors növekedését a Mapei Kft. A tavalyi magas bázishoz képest 2020 első félévében az építőipari alapanyagokat gyártó vállalat az első hat hónapban 23 százalékos növekedést könyvelt el, amit a vállalat szerdai közleménye kimagasló teljesítményként értékelt.


A piac fokozatos konszolidációját várja a vállalat

A jelentzésből kiderül, az első negyedév 36,8 százalékos, koronavírus miatti pánikvásárlások által megugró növekedése 12 százalékra mérséklődött a második negyedévben. A második negyedévben az export forgalma mutatott kiugró emelkedést: a 137 millió forintos árbevétel 83 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest.

Az extrém növekedés oka, hogy a környező országok a vírus alatt az olaszországi helyzet miatt a Mapei Kft-től többet vásároltak.

A közlemény Markovich Bélát is idézi: a vállalat ügyvezetője bízik benne, hogy a koronavírus hosszú távon nem lesz komoly hatással az építőiparra, és a beruházási kedvre sem. Bizakodásra ad okot, hogy júniusra a belföldi forgalom normalizálódott, a második félévben a piac fokozatos konszolidációját várja a vállalat. A vezető várakozásai szerint a hátralévő hónapok bevételei a tervek szerint alakulnak.


Számos eszközzel csökkentették a kiadásokat

Mindemellett a Mapei Kft. felkészült egy esetleges második hullám érkezésére, valamint a világ és az európai piac kedvezőtlen alakulására. "A koronavírus alatt számos költségcsökkentő és hatékonyságjavító takarékossági és költségátcsoportosítási intézkedés valósult meg, melyek csökkentették a kiadásokat" - áll a beszámolóban.

Emellett a vállalat digitalizációs fejlesztéseket végzett, melyeket a pandémia utáni időszakban is megtart. Hivatalosan is bevezette a home office rendszerét, digitalizáltak belső és külső képzéseket, bevezetésre került az e-számlázás. A további tervek között szerepelt a dokumentumkezelés minél nagyobb mértékű digitalizációja, valamint az értékesítők munkájának digitális támogatása.

Iparági híreképítőipari gyártókMapei Kft.koronavírus

Hírlevél

Hirdetés