2024.04.25, Csütörtök
Sztereotípiákra cáfol rá a KÉSZ Csoport nőnapi kampánya
KÉSZ Csoport

Sztereotípiákra cáfol rá a KÉSZ Csoport nőnapi kampánya

KÉSZ Csoport

2022.03.08. 06:00

Nőnap alkalmából indított kampányt a KÉSZ Csoport az iparági sztereotípiák megdöntésére: az építőipari vállalat profi portfóliófotózást ajándékozott a sok jelentkező közül kisorsolt nyertes kolléganőinek és személyes karriertörténetek segítségével mutatja be a férfiasnak vélt iparágban dolgozó női munkatársait, köszöni meg a munkájukat.

Statikus tervező, ingatlanfejlesztési vezető, számviteli vezető, beszerző – ha ezekhez a munkakörökhöz még hozzátesszük, hogy egy építőipari cégnél vannak, akkor a legtöbben férfiakra asszociálnak a beosztások mögött. A KÉSZ Csoportnál, Magyarország egyik legnagyobb és legsokoldalúbb portfólióval rendelkező építőipari vállalatcsoportjánál azonban ezeket a munkaköröket nők töltik be. Nőnap apropóján ezúttal egy különleges kampánnyal jelentkezik a vállalat: a kolléganők mesélnek a munkájukról egy fotósorozat keretében.

 

 

Az építőiparban jellemzően ugyanis kevés nő dolgozik, ezért március 8-án a KÉSZ Csoport közösségi média felületein (Facebook- és LinkedIn-oldalán) nyolc nő mutatkozik be, és mondja el, mi motiválja őket a mindennapokban, miért szeretnek egy építőipari vállalatnál dolgozni. A kampány keretében a munkatársak egy profi fotózáson is részt vettek és a hétköznapokból kicsik kiszakadva mesélhettek. Váradi Katalin beszerző mérnök például elmondta, hogy számára sikerélmény és motiváció, amikor új, környezettudatos, gazdaságos megoldásokat vezetnek be, míg Naderi Zsuzsanna szakképzési vezető arra a leginkább büszke, hogy részese lehet az iparág fejlődésének.

 

 

A kampánnyal a KÉSZ Csoport azt szeretné megmutatni, hogy a nők is rengeteg különböző karrierút és szakmai terület közül választhatnak, ha egy építőipari cégnél helyezkednek el. A KÉSZ Csoport célja, hogy megcáfolja azokat a sztereotípiákat, miszerint az építőipar kizárólag a férfiak számára lehet érdekes, valamint bemutassa, számtalan lehetőséget hordozhat magában a nők számára, egyúttal ösztönözni is szeretnék a női munkavállalókat arra, hogy ebben az iparágban is érdemes gondolkodniuk.

Az elkészült képek és karriertörténetek a KÉSZ Csoport Facebook oldalán tekinthetők meg.

Iparági hírekKÉSZ Csoportépítőipar