2024.03.29, Péntek
Az ország legizgalmasabb projektjein készíti fel a jövő mérnökeit a Duna Csoport
Illusztráció - Fotó: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

Az ország legizgalmasabb projektjein készíti fel a jövő mérnökeit a Duna Csoport

magyarepitok.hu

2022.08.15. 14:02 - Hegedűs Gergely

A három hónapos képzésben minden olyan kihívással találkoznak a Duna Group Tehetséggondozás hallgatói, amelyeket meg kell oldani a sikeres helytálláshoz.

Hirdetés

A Duna Csoport második alkalommal is elindítja az ország legkomplexebb infrastruktúra-mérnöki képzési programját, a Duna Group Tehetséggondozást - írja a cégcsoport hétfői közleménye. A képzés az ágazat legígéretesebb tehetségeit karolja fel és ad számukra gyakorlatközpontú oktatást. A három hónapos közös munka legfontosabb hozadéka, hogy az építőipar friss diplomásai az első munkahelyükön már a kezdetektől fogva hatékonyan látják el a feladataikat. Ezzel komoly versenyelőnyre tesznek szert azokkal szemben, akiket ugyanerre hónapokon keresztül kell felkészíteni.


Az útépítés, hídépítés, vízépítés és BIM területén is számítanak rájuk

A hazai tulajdonú cégcsoport piacvezető szerepének és folyamatos innovációinak köszönhetően hazánk legnagyobb és legösszetettebb projektjeiben játszik főszerepet. Erre építve a Duna Group Tehetséggondozásban résztvevők a hozzájuk legközelebb álló infrastrukturális fejlesztésben szerezhetnek munkatapasztalatokat: többek közt az útépítés, hídépítés, vízépítés, és BIM területén is számítanak rájuk.

A hallgatók a képzés első heteiben megkapják azokat az elméleti alapokat, amelyekkel már el tudnak igazodni a vállalkozási, termelési és általános gazdasági kérdésekben. Ezt követően szintén heti tematikára bontva sajátítják el a szükséges gyakorlati tudást a cégcsoport kiváló szakemberei alkotta szakmai stáb felügyelete mellett. 


Akár a szakdolgozatukat is megírhatják a cégcsoportnál

„Nálunk az ország legkiemelkedőbb projektjein dolgozhatnak a jövő mérnökei, legyen az autópálya vagy hídépítés” – hangsúlyozta Kincses Péter, főszervező. „A három hónapos képzésben az előkészítői feladatoktól kezdve, a projekten való sikeres helytállásig mindent átveszünk.  A programban a gyakorlati oktatásra helyezzük a nagyobb hangsúlyt.” Külön kiemelte, hogy a hallgatóknak lehetőségük van az órarendjükhöz igazítani a beosztásukat, így az egyetemet is sikeresen be tudják fejezni a munka mellett. „Akár a szakdolgozatukat is megírhatják nálunk a résztvevők, akik a program ideje alatt ráadásul a havi nettó 120 ezer forintos Duna Group Tehetséggondozási munkabért is megkapják” – tette hozzá.


Ezek a legfőbb tudnivalók

A programra jelentkezni augusztus 21-éig lehet, kezdés 2022 szeptemberében, zárás november végén. A Duna Group Tehetséggondozás a szakmai gyakorlat teljesítését is biztosítja a résztvevőknek.

A programba való bekerülés feltételei:

  • aktív hallgatói jogviszony építőmérnöki vagy geodéziai képzésben­;
  • 2023 januári vagy júniusi államvizsga;
  • jelentkezési Jotfrom kitöltése;
  • 1 perces bemutatkozó videó elküldése a [email protected] e-mail címre;
  • CV megküldése.

További részletek a Duna Aszfalt Zrt. honlapján érhetőek el.

Iparági hírekDuna Aszfalt Zrt.Duna Group Tehetséggondozásszakképzés

Hírlevél

Hirdetés