2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Magyar partnerekkel lépne kapcsolatba a 20 éves múlttal rendelkező horvát ingatlanfejlesztő cég
Fotók: DDG Group

Magyar partnerekkel lépne kapcsolatba a 20 éves múlttal rendelkező horvát ingatlanfejlesztő cég

magyarepitok.hu

2022.12.18. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

A DDG Group megbízható partnere lehet a magyar cégeknek az energetikai, infrastrukturális, építőipari és turisztikai beruházások megvalósításában.

Hirdetés

A DDG Group regionális vezető szerepet tölt be az Adriai-tenger partján megvalósuló turisztikai és Mixed-use projektek fejlesztésében, valamint a barnamezős projektek akviziciójában és megvalósításában, melyekhez magyar befektetőket keres – lapunknak Denis Šikljan, a  DDG Group ügyvezetője nyilatkozott.

Fotó: Denis Šikljan

A vállalat az integrált tervezési és építési szolgáltatások legátfogóbb kínálatát nyújtja Horvátországban.

A teljes szolgáltatás magába foglal:

  • ingatlan- vagy telekvásárlást,
  • műszaki és pénzügyi elemzések elkészítését,
  • építészeti tervezést,
  • jogi kérdések megoldását,
  • vállalkozók vagy alvállalkozók keresését,
  • teljes körű projektmenedzsmentet,
  • a tanácsadást, a tervezést, és az építésirányítási szolgáltatásokat.

„Szolgáltatásainkat a turizmus, a lakossági, a kereskedelmi és az infrastrukturális szektorban nyújtjuk, nagy hangsúlyt fektetve a műszaki minőségre, funkcionalitásra, esztétikára, ügyfélközpontúságra és költséghatékonyságra“ – részletezte a cég alapítója és ügyvezetője.

„Munkánk során számos külföldi turisztikai befektetőt képviseltünk már Horvátországban, köztük több magyar beruházót is. Struktúránk magasan kvalifikált munkavállalókból és magyarul is beszélő alkalmazottból épül fel“ – tette hozzá az ügyvezető.

 

A vállalat 15 éve már a magyar köztudatban is jelen van

A DDG Group 20 éves tapasztalattal rendelkezik turisztikai projektek fejlesztésében és megvalósításában.

Jelenleg több nagy turisztikai projekt kidolgozásán dolgoznak, amelyekhez befektetőket várnak. Részt vesznek a munkaterv megvalósításában, valamint turisztikai projekteken túl nagy szerepet vállalnak a vasúti infrastrukturális projektek és az útépítések fejlesztésében is, melyhez szintén kellő tapasztalat áll rendelkezésükre, ezzel választ adva a piac új igényeire is.

Céluk, hogy a DDG Group olyan szervezet legyen, amely részt vesz a fejlesztésben (építészet és tervezés), valamint a projekt menedzsmentben és az építésben egyaránt.

„15 éve folyamatosan vannak magyarországi partnereink, tehát 15 éve sikeresen együttműködünk különböző magyarországi befektetőkkel és vevőkkel. Jelen pillanatban egy nagy szállodaépítési projektet is menedzselünk magyar befektetők számára“ – avatott be minket Denis Šikljan.

 

Számos piaci lehetőséget látnak Magyarországon

„Látunk összefüggéseket a magyar cégekkel. A magyar cégek és a horvátországi DDG kapcsolatának perspektíváját a horvátországi beruházásban és projektmegvalósításban látjuk, ahol a DDG Group megbízható partnere lehet a magyar cégeknek az energetikai, infrastrukturális, építőipari és turisztikai projektjeinek megvalósításában“ – emelte ki az ügyvezető.

Kérdésünkre az ügyvezető elmondta, mekkora volumenű projektekre számíthatnak a magyar befektetők:

„A horvátországi projektek, amelyeken dolgozunk, magasabb beruházási értékűek, közepes és nagy beruházások, tehát ha idegenforgalmi és építési, lakáscélú befektetésről beszélünk, az több mint 10 millió euró lehet, ha infrastruktúráról beszélünk, akkor ezek a több száz millió eurós értékű projektek, és a turisztikai szektorba történő befektetés is 50 millió eurós és annál magasabb értékú projekteket jelent.“

 

A legtöbb új beruházás a turisztikai és az infrastrukturális szektorban történik

A turizmusnál szektorban a legjelentősebb beruházás a németországi Lurssen Groupé, amely az opátijai Liburnia Riviera Hotel többségi tulajdonosa lett. Több mint 30 szállodát vásároltak meg. A közvetlen befektetés több mint 250 millió euró volt. A Lurssen Group koncessziót kapott a csatlakozási turizmus legnagyobb kikötőjének megépítésére is Rijeka központjában, ahol ez lesz a legnagyobb horvát mega yachtok kikötője.

A Hilton Rijeka Costabella Beach Resort and Spa 120 millió eurós beruházás. Jelenleg a rijekai kikötőben épül a legnagyobb konténerterminál, amelynek megépítésére már 100 millió eurót fektettek be, de még nem fejeződött be. Ugyanígy Rijeka környékén ipari zóna készül nagy logisztikai központok számára, amelyek a Rijeka Kikötő funkciójában a támaszt és logisztikát szolgálják majd.

Mindezek mellett több fontos út is épül, és eldőlt, hogy Zágráb-Karlovac mindkét irányában lesz egy harmadik sáv, ez a harmadik sáv és tovább Bosiljevo felé, az útépítésnek ezen a részén jelentős beruházások készülnek.

A legnagyobb beruházások a vasúti és infrastrukturális szegmensben készülnek.

„A vasúti infrastruktúrában több értékes vasúti nyomvonal készül, amelyek beruházása meghaladja a 2 milliárd eurót“ – mondta Denis Šikljan.

 

Szakértelemre és profizmusra számíthatnak a befektetők

Gazdag tapasztalatra, széles szakértői hálózatra, a munkatársak kreativitására és a legmagasabb üzleti szabványok alkalmazására alapozva a DDG Group hasznos és szakszerű tanácsokkal látja el ügyfeleit az üzleti élet különböző területein. Megbízható hírnévvel rendelkezik, mint a csúcsprojektek fejlesztését, valamint a greenfield és brownfield beruházások tanácsadását és menedzselését egy tágabb régióban ötvöző vállalat.

A cég küldetése az ügyfelekkel való minőségi kapcsolatok kialakításán, igényeik felismerésén és a tartós bizalom kialakításán alapul, biztonságot és átfogó „know-how“-t nyújtva számukra az ingatlanfejlesztés terén.

„Cégünk növekedésével a vezetőség irányítása alatt szinergikusan működő építtetőkből és építészekből professzionális csapatot alakítottunk ki. A rendszeres koordináció és a kölcsönös szakmai kiegészítés eredményes és időszerű reakciókat eredményez egy adott projektben. Az általunk kifejlesztett projektek „élő szervezetek”, amelyek növekedését vezető szakértőink nyomon követik. Üzleti partnereink szívesen bízzák ránk projektjeiket, mert az aktuális helyzetről bármikor tájékozódhatunk, és ezáltal megteremtjük azt a bizalmat, amelyről ismertek is vagyunk“ – avatott be minket széles szakmai palettájuk működtetésébe az ügyvezető.

 

A vállalat egyik célja Horvátország turizmusának magasabb szintre juttatása

Az ügyvezetőtől megtudtuk: Horvátország bővelkedik természeti szépségekben és értékes kulturális örökségben, amelyek versenyelőnyt jelentenek, amelyekre a turisztikai kínálatnak alapoznia kell. Az említett előnyök azonban nem elegendőek az egyre igényesebb külföldi vendégek kielégítésére. Ezért minden természeti előnnyel együtt szükséges Horvátország turisztikai kínálatát a lehető legnagyobb mértékben gazdagítani, és el kell juttatni a világ magasan fejlett turisztikai országainak szintjére.

A turizmus a horvát gazdaság fő tényezője. A pozitív látogatottsági trendek mögött a nagy kereslet áll, hiszen a horvát tengerpart hagyományosan nagyon kívánatos nyári célpont a nagy európai piacok számára, egyre több turistát vonzva.

Számos új szálloda és üdülőhely nyílt meg a part mentén, amelyek tapasztalatai és életmód-alapú kínálata révén - a dizájn, a gasztronómia, a szolgáltatás, a hitelesség, a helyi közösséggel való interakció stb. - világszerte ismertté váltak. Ilyen például a rovinji Hotel Lone és Hotel Adriatic, Brač szigetén a Hotel Lemongarden, az opátijai Hotel Navis, valamint a trogiri Brown Beach Resort, amelyek a mediterrán etalonokhoz közeli teljesítményt értek el az előkelő és magasabb színvonalú elemek tekintetében

„Az építőipar jelenlegi helyzete pozitív tendenciát mutat, amely jövőre tovább fog növekedni, kiegyensúlyozottabban, mint 2021-ben a COVID-vírus okozta világjárvány után“ – zárta gondolatait Denis Šikljan.

Galéria

Iparági hírekDDG GroupingatlanfejlesztésHorvátországturizmusbarnamezős beruházásokzöldmezős beruházás

Hírlevél

Hirdetés