2024.07.20, Szombat

„2015-ben a magyarországi Lindab Kft. javította üzleti eredményességét, de további jelentős növekedési tartalékokat látunk” - idézte a vállalat közleménye Sulyok Andrást, a magyarországi leányvállalat országmenedzserét. Hozzátette, a Lindab komoly növekedési potenciált lát Magyarországon mind a profilgyártás, mind pedig a légtechnika terén.

A légtechnikai termékek értékesítésén belül több olyan egyedi projektre van kilátás, amelyek újabb lökést jelenthetnek az üzletágnak a tavalyi sikertörténet, a szegedi lézerkutató központ építése részeként elnyert 1,2 millió eurós megbízás után.

A szakember az építőiparban és a mezőgazdaságban megfigyelhető fejlesztési és bővítési igények alapján a tetőbiztonság, az épületszellőztetés és a komplett épületeladási projektek terén egyaránt jelentős növekedést vár Magyarországon. A kedvező várakozások nem csak a magyarországi eredmények javítását segítik, hanem a magyar leányvállalat súlyának további növekedését a cégcsoport forgalmán belül.

A Lindab Magyarország nettó árbevétele utolsó lezárt üzleti évében, 2014-ben 11 milliárd forint volt, adózott eredménye 122 millió forintot tett ki.

A világszerte 32 országban jelen lévő Lindab cégcsoport légtechnikai rendszerekhez (szellőztetés, klíma, akusztika, tűzvédelem) és könnyűszerkezetes épületekhez fejleszt, gyárt és értékesít termékeket és összetett megoldásokat. A termékpalettája magába foglalja a Lindab komponens termékeket: ereszcsatornák, fémlemez tetők, ipari tető- és falburkolatok, valamint komplett integrált rendszerek – födém, tetőfelújítás, falváz rendszerek, Z-C-U gerendák, SBS kisépület rendszerek.

A cégcsoport tavalyi üzemi eredménye 469 millió svéd koronát, közel 15,4 milliárd forintot tett ki, ami átszámítva mintegy 700 millió forintos növekményt jelent az előző évhez képest. A világszerte mintegy 5100 dolgozót foglalkoztató Lindab Group forgalma 2015-ben 7589 millió svéd korona volt. Az ipari szegmens az értékesítés 80, míg a lakossági építőipari piac az értékesítések 20 százalékát teszi ki.

(mti, magyarepitok.hu)

(fotó: lindab.com)

Galéria

Aktuálistetőcserépépítőipari gyártókLindabtetőfelújítás