2024.07.23, Kedd

A cég ügyvezető igazgatója arról számolt be az MTI-nek, hogy a kft. a város északi határában egy négyhektáros telken 4000 négyzetméteres csarnokot épít saját forrásból. Kólya József elmondta, az ingatlanon korábban a 2011-ben csődeljárás alá került Hérosz Zrt. tervezett szakipari centrumot létrehozni. 

A magas- és mélyépítést, illetve földmunkákat is végző Tam-Bau 2018-ban cseréli fel a jelenlegi, 2,5 hektáros tamási telephelyét az új létesítményre.

A cégvezető tájékoztatása szerint a 90 embert foglalkoztató vállalkozás a 2014-es 1,5 milliárd forint után 2015-ben kétmilliárd forintot meghaladó nettó árbevételt ért el. Ebből a magasépítés 900 millió forinttal, a gépiföldmunka-végzés mintegy egymilliárd forinttal részesedett. A kft. 2015-ben részt vett a beregi árvízszintcsökkentő tározó építésében, a komáromi Duna-töltés rekonstrukciójában és több agráripari beruházás kivitelezésében.    

A cégvezető a tmkronika.hu-nak technológiai fejlesztésről is beszámolt: „Új teherautókat, kotrógépeket vásároltunk és egyéb, zömmel mélyépítési szakspecifikumokkal bővült a gépparkunk. Jelenleg két egymástól teljesen különálló munkaterület GPS bázisra épülő gépvezérlését tudjuk biztosítani. Mindez alapot jelentett ahhoz, hogy jelentős projektekben tudtunk részt venni az ország teljes területén. Kiemelném a hulladék-rekultivációs projekteket Salgótarjánban, Kabán, Miháldon, Pásztón, illetve a vízgazdálkodási és nagyberuházásokat előkészítő földmunkavégzési munkálatainkat.”

A társaság az idén 5-10 százalékos árbevétel-növekedésre számít, amelyet főként a családi otthonteremtési kedvezmény és a megyei területfejlesztési projektek miatt növekvő magasépítési megrendelésekre alapoznak.

(mti, tmkronika.hu)

Iparági hírekmélyépítésmagasépítésépítőiparföldmunkaTam-Bau Kft.Tamási