2024.06.22, Szombat
Kétmilliárdból újul meg a Róbert Károly körút

Kétmilliárdból újul meg a Róbert Károly körút

MTI

2016.02.18. 08:50 - Hegedűs Gergely

A Városligetet az Árpád híddal összekötő nagyforgalmú út mellett a Népfürdő utcai és az Esztergom utcai híd, valamint a Kárpát utca is megújul a fővárosi XIII. kerületben.

Hirdetés

A Fővárosi Közgyűlés a budapesti úthálózat fejlesztéséről hozott határozatokat a 2017-es vizes vb-hez kapcsolódóan. Egy a szavazás előtt benyújtott előterjesztés elfogadásával eldőlt, hogy Róbert Károly körút felújítására összesen több mint 2 milliárd forintot fordítanak idén és jövőre. A Népfürdő utcai híd megújítására 386 millió forintot, az Esztergom utcai híd renoválására 584 millió forintot, a Kárpát utca felújítására pedig 381 millió forintot szavazott meg a közgyűlés.

A 2017-es, budapesti vizes világbajnoksághoz kapcsolódó további fejlesztésekről már korábban beszámoltunk, az ott felsorolt terveket szintén elfogadta a közgyűlés. Eszerint gyalogos és kerékpáros sétány épül a pesti rakpartra a Kossuth tér és Dagály fürdő közé. A vb-helyszínt és a Parlamentet hajóval is összekötik, így az úszókomplexumhoz kikötő épül. Továbbá megújul a Dráva utca és a Margitsziget főútja, illetve csatornázzák a Margitszigetet.

Galéria

Útépítésútfelújításvizes vb 2017

Hírlevél

Hirdetés