2024.04.19, Péntek
Hétvégén elrajtol a XI. KÉSZ Építész Regatta
epiteszregatta.hu

Hétvégén elrajtol a XI. KÉSZ Építész Regatta

magyarepitok.hu

2018.05.25. 12:04 - Antal Zsófia

A vitorlázás és az építészet rokonságáról Kelemen Csaba mesélt, az egyik főtámogató, a BIM Design Kft. ügyvezetője.

Hirdetés

Szombat reggel indulnak el Balatonlelléről a XI. KÉSZ Építész Regatta hajói: az esemény a magyarországi építész irodák, építészeti-építésügyi intézmények és cégek munkatársai számára rendezett vitorlás verseny, minden induló hajón legalább egy regisztrált építésznek lennie kell. A hajók délután a keszthelyi kikötőbe érkeznek meg, az este folyamán pedig a Festetics kastélyban tartják az ünnepi gálát és a díjátadót.

A KÉSZ Csoport mellett az eseménynek fontos támogatója a BIM Design Kft. is: a verseny jelentőségéről Kelemen Csaba ügyvezető számolt be.

Kelemen Csaba

Mitől különleges esemény az Építész Regatta, és milyen küldetése van az építészek, a tervezők számára?

  • Az építész szakma egy nagyon izgalmas és érdekes világ. Közel áll a természethez, alakokhoz, formákhoz, minden olyan dologhoz, ami a vitorlázásban is megtalálható. De talán a legfontosabb az együttműködés jelenléte.

Együttműködés az üzleti életben?

  • Nem csak ott, sőt, nem ez a lényeges. Együttműködés az alkotásban, együttgondolkodás és a szinergiák folyamatos keresése. Mint a vitorlázásban. Ha nem alakul ki csapat, akkor nincsen sem lelki, sem materiális sikerélmény. Jelenleg sok tervezési, mérnöki munka van Magyarországon. Ez azt is jelenti, hogy kevés rá a jó szakember, sok a kihívás, de leginkább azt jelenti, hogy most különösen itt az ideje közösen gondolkodni, tervezni. Nem „csak” házakat, hanem magát a jövőt.

Miről szól az építész regatta? Nagy csapatok nagy versenye, vagy valami más?

  • Persze verseny ez a javából, de én nem erre helyezném a hangsúlyt, hanem arra, hogy 100-150 építész és szakági tervező kolléga jön össze, alakítanak csapatokat és töltenek együtt 2 napot. Mindezt sportosan, gyönyörű környezetben. Ennek van igazán értéke. És annak, hogy ha ezek az emberek majd egy hét vagy egy hónap múlva újra le tudnak ülni, visszaidézik ezt a hétvégét és együttműködési lehetőségeket keresnek. Különleges érték amit a szervezők évről évre megvalósítanak.

A BIM Design Kft. is ezt az együttműködést keresi?

  • Igen, mindenképpen. Keressük a tapasztalt szakembereket és a fiatal pályakezdőket egyaránt, akik egy jó csapathoz akarnak tartozni. Keressük és megosztjuk a tudást partnereinkkel, próbálunk együttműködni és rendszereket együtt működtetni. ennek tökéletes alapja az Építész Regatta. Egyszer azt mondták nekem, hogy a vitorlázás olyan, mint a mindennapi élet. Különböző szelek fújnak folyamatosan. Hol kevésbé, hol jobban. De ha egy vitorláson jó csapat van, akkor az a hajó el fog jutni a kikötőbe. Hiszek abban, hogy az Építész Regattán jó csapatok alakulnak és megtaláljuk majd együtt a kikötőket.

A versenyzéshez jó szelet, tartalmas időtöltést kíván az esemény névadó szponzora, a KÉSZ Csoport!

Kirakattársadalmi felelősségvállalásKÉSZ CsoportBIM Design Kft.

Hírlevél

Hirdetés