2024.05.25, Szombat
Jövő a jelenben: Építészeti pályázat
Fotók: Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.

Jövő a jelenben: Építészeti pályázat

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.

2023.10.12. 11:51

A környezettudatosság nemcsak a Terrán filozófiájában, működésében, hanem termékeiben is megjelenik. Ebben a szellemiségben a cég idén ismét meghirdette építészeti pályázatát, hogy újra lehetőséget teremtsen a referencia értékű építészeti alkotások bemutatására, mind a szakma, mind a nagyközönség számára.

Mestermunkák seregszemléje

A nagy múltú Terrán kiemelten fontosnak tartja, hogy lehetőséget teremtsen az olyan referencia értékű kortárs építészeti alkotások bemutatására, amelyek a megújuló energetikai megoldásokat és a minőségi tetőkialakításokat reprezentálják. Ezért idén is meghirdette építészeti pályázatát terv, valamint megvalósult lakó- és középület kategóriákban.

Két mottó jegyében pályázhatnak az építészek: „Minőségi TERRÁN tetőrendszer az építészeti jövőképben” valamint „GENERON napelemes betoncserép, a jövő energiája már a jelenben”.

 

Fotó: Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.

 

Ma már mind a vásárlók, mind az építtetők számára fontos szempont a környezettudatosság, a mai igényeket pedig csak korszerű építőanyagokkal lehet kielégíteni.

A Generon a Terrán saját megoldása a zöldenergia-termelésre, különlegessége, hogy a napelemes tetőrendszer minden egyes cserepe külön szolárpanelként működik. Így a prémium esztétikai élményen túl, energiát is termel a fejünk fölött.

A kiíró idén is környezettudatos, a településképet szem előtt tartó munkákra számít. Olyanokra, amelyek szemléltetik a Generon napelemes tetőrendszer, valamint a Terrán egyéb termékeinek építészeti és kreatív felhasználási lehetőségeit. A jövőbe mutató ötletek, az anyag természetéből fakadó színvonalas építészeti, műszaki megoldások és az energiatakarékos épületmegvalósítás szintén fontos szempontok a bírálat során.

A nyilvános pályázaton építészek, építőművészek, tervezők vehetnek részt, pályázni tervekkel, valamint az elmúlt öt évben megvalósult épületekkel lehet, 2023. október 25-ig.

Szüntelenül az együttműködés jegyében

A Terrán a kezdetektől nélkülözhetetlennek tartja a szakmai együttműködést, ezért több platformon is támogatja az építészek, kivitelezők munkáját. Ezt a célt szolgálja az ArchiCAD program alá beépülő Terrán AddOn, valamint azok a pályázatok is, ahol a szakma szereplői a környezettudatos referencia munkáikat megmérettethetik, bemutathatják az érdeklődőknek.

KirakatTerrán Tetőcserép Gyártó Kft.Terrán Generonpályázatoknapelemes tetőcserépnapelem