2024.04.17, Szerda

A LafargeHolcim-csoport "The 2030 Plan" (A 2030-as Terv) elnevezésű stratégiájában olyan víziót fogalmazott meg, miszerint a jövő építőipara innovatív szemléletmóddal rendelkezik, a környezetre nézve semleges, és használt alapanyagaival a körkörös gazdaság megvalósítását éri el.

A magyarepitestechnika.hu által ismertetett tervben négy kiemelt terület szerepel:

  • a klímavédelem,
  • a víz és természet megóvása,
  • a körkörös gazdaság,
  • valamint az emberek és a helyi közösségek.

A francia Lafarge és a svájci Holcim egyesülésével tavaly született csoport négy fő célját a magyarországi leányvállalat is beillesztette stratégiájába, és megfogalmazta fenntarthatósági céljait a 2016-ra. A királyegyházi cementgyárat üzemeltető Lafarge Cement Magyarország Kft. klímavédelemhez kapcsolódó célkitűzése a gyártott cement tonnánkénti szén-dioxid kibocsátásának 25%-kal történő csökkentése az 1990-es évek szintjéhez képest. A víz és a környezet megóvásáért biodiverzitási cselekvési tervet alakít ki Bükkösdi Bányájára vonatkozóan. A körkörös gazdaság építése szempontjából fontos cél, hogy 2015-höz képest az alternatív tüzelőanyagok használatát 3%-kal növeljék. Az emberek és a helyi közösségek érdekében teljes balesetmentesség melletti működést célzott meg, valamint önkéntességi programja keretében évi 600 munkaórával kívánja támogatni a helyi közösségi kezdeményezések megvalósítását.

A LafargeHolcim 90 országban van jelen, kiemelkedő a cement, az adalékanyagok és a beton gyártásában, ezzel világvezető az építőanyag iparban. Világszerte 115.000 munkavállalót foglalkoztat, együttes nettó forgalma pedig 33 milliárd CHF (27 milliárd EUR) volt 2014-ben.

(magyarepitestechnika.hu)

Energetikaépítőipari alapanyagoképítőipari gyártókLafargeHolcim