2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Dunántúli város vasútállomásán épít három liftet a MÁV
Illusztráció

Dunántúli város vasútállomásán épít három liftet a MÁV

MÁV

2024.01.17. 12:44 - Szabó Ákos

Az 1 milliárd forintos beruházással Tatabányán válik könnyebbé a közlekedés.

Hirdetés

A MÁV akadálymentesítést célzó projektjének keretében három új felvonó épül Tatabánya vasútállomáson, melyből kettő a peronok, egy pedig a P+R parkoló megközelítését biztosítja majd. Az új lifteket tervezetten év végétől használhatják majd az utasok – írja sajtóközleményében az állami vasúttársaság.

A peronokat jelenleg csak lépcsőkön és a felüljárón át lehet megközelíteni, szintbeni átjárásra nincs lehetőség, azonban a hamarosan kezdődő beruházásnak köszönhetően várhatóan év végétől már akadálymentesen megközelíthetők lesznek a peronok. A beruházás 1 milliárd forint MÁV saját forrásból valósul meg.

 

Februárban elrajtoltnak a helyszínen az első munkák

A felvonók építése várhatóan március első hetében, de a felvonulási terület lehatárolása, a munkákhoz szükséges eszközök telepítése már február közepén megkezdődik.

A felvonók vandál- és üzembiztos kivitelezésűek, a falak és ajtó is részben üvegezett kivitelben készülnek. Tágas kialakításuknak köszönhetően kerékpár vagy babakocsi szállítására is alkalmasak lesznek, telepítésükkel nő az utazáskomfort a vasútállomáson.

Kötött pályaMÁVTatabányavasútállomásakadálymentesítés

Hírlevél

Hirdetés