2024.10.05, Szombat
A harmadik lift toronyszerkezetét is beemelték a tatabányai vasútállomáson - FOTÓK
Fotók MÁV/Facebook

A harmadik lift toronyszerkezetét is beemelték a tatabányai vasútállomáson - FOTÓK

Forrás: MÁV

2024.10.04. 08:18 - Szabó Ákos

Látványos munkafolyamattal haladt az építkezés a Komárom-Esztergom vármegyei városban.

Hirdetés

Még az év elején írtunk arról, hogy a MÁV akadálymentesítő projektjében három liftet építenek Tatabányán, azóta is nyomon követjük a projektet. A vasútállomás könnyebb megközelíthetőségét lehetővé tevő beruházás értéke mintegy 1 milliárd forint, a tervek szerint várhatóan az év végére vehetik majd eredményeit birtokba az utasok.

 

 

Nemrég az állami vasúttársaság ismét fényképes posztot publikált a Facebookon, melyben tájékoztattak:

a jelenleg is épülő három új lift toronyszerkezete közül a peronokhoz vezető kettő még a nyár során, a P+R parkoló és a felüljáró közti pedig szeptember 23-án került a helyére.

 

Így folytatódik a projekt

 

 

A munkálatok következő fázisaiban a szerkezetet rögzítik a felüljáróhoz, és ezt követően kezdődhet el a tetőépítés, valamint a szerkezet burkolása, mellyel párhuzamosan megkezdődnek a vágányok mentén lévő tornyok környezetének aszfaltozása.

Az építkezés márciusban rajtolt el, a felvonók vandál- és üzembiztos kivitelezésűek, a falak és ajtó is részben üvegezett kivitelben készülnek. Tágas kialakításuknak köszönhetően kerékpár vagy babakocsi szállítására is alkalmasak lesznek, telepítésükkel nő az utazáskomfort a vasútállomáson – írta korábban a MÁV.

 

 

Galéria

Kötött pályaTatabányaMÁVvasútfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés