2024.05.22, Szerda

Több mint 320 millió forintból megújultak a szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet rehabilitációs osztályai az Észak-alföldi Operatív Program keretében elnyert, százszázalékos támogatásnak köszönhetően - közölte az intézet orvos igazgatója az MTI-vel.

Szecsei Klára elmondta: a beruházás célja volt a többi között a szükségletekhez igazodó orvosi rehabilitációs ellátás biztosítása, a gyógyítás hatékonyságának, biztonságának növelése, ezzel együtt a munkafeltételek javítása, a regionális ellátórendszer megerősítése.
A fejlesztés során a rehabilitációs szakma fekvőbetegeit kiszolgáló fizikoterápiás egységet alakítottak ki, bővültek a terápiás lehetőségek, lecserélték az amortizálódott fizikoterápiás gépeket. Ezenkívül a gyógytornához szükséges tornatermi felszereléseket, betegmozgató gépeket, ápolási és az ápolást könnyítő eszközöket szereztek be. A projekt keretében fejlesztették a rehabilitációs osztályok informatikai eszközparkját, kialakították a fizikoterápiás egység informatikai rendszerét, és akadálymentesítés is történt.
Szecsei Klára kitért arra: a MÁV-kórház 269 ággyal, azon belül a rehabilitációs fekvőbeteg-ellátás 131 ággyal működik. Az intézménynek a vasutasok tekintetében országos ellátási kötelezettsége van, a térség csaknem 250 ezer lakosának nyújtanak rehabilitációs szolgáltatást a kórházban - jegyezte meg.

mti

fotó: mavkorhaz-szolnok.hu

TechnológiaSzolnok