2024.05.23, Csütörtök
33 év után hasznosítja termálvizét Bábolna
iranykomarom.hu

33 év után hasznosítja termálvizét Bábolna

mti

2016.07.22. 16:10 - Hegedűs Gergely

A Komárom-Esztergom megyei település gyógy-és termálfürdőt épít a sportcsarnoka mellé az 1983-ban felfedezett gyógyvizére alapozva.

Hirdetés

A bábolnai gyógy-és termálfürdő megvalósításának első lépcsőjeként két és fél kilométeres távvezetéket épít az önkormányzat. A város polgármestere az MTI-nek elmondta, a kutak környezetének kialakítására, a távvezeték kiépítésére és a villamos hálózat létesítésére kiírt közbeszerzés eredményes volt. A munkálatok költsége megközelíti a 150 millió forintot. Az összeget az önkormányzat a saját költségvetéséből fedezi, illetve uniós támogatásra pályázik.

Bábolnán 1983-ban a mezőgazdasági kombinát egyik vezetője, Burgert Róbert fúratott két kutat, amelyekből 38 és 51 Celsius-fokos víz tört fel. A melegebbik kút 1200 méterről érkező vizét próbafürdetések nyomán gyógyvízzé nyilvánították, de a természeti kincset nem hasznosították. 

Horváth Klára arról is beszámolt, hogy a távvezetékkel a külterületről a vizet a sportcsarnok közelébe juttatják el, ahol egy 7-8 hektáros szabadidőközpont létrehozását tervezi az önkormányzat.

Mi épül?gyógyfürdőkfürdőfejlesztésBükfürdőBábolna

Hírlevél

Hirdetés