2024.05.20, Hétfő
Közel 7 kilométernyi csatorna épül meg Szombathelyen
vaol.hu

Közel 7 kilométernyi csatorna épül meg Szombathelyen

MTI

2016.09.20. 09:07 - Antal Zsófia

A város a TOP keretből 800 millió forintot költ a csapadékvízvédelmi hálózat továbbfejlesztésére. A munkálatok várhatóan két évig fognak tartani.

Hirdetés

Nyolcszázmillió forintot fordítanak Szombathely belvíz- és csapadékvízvédelmi hálózatának fejlesztésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elnyert forrásból - közölte Puskás Tivadar, a város polgármestere hétfőn, amikor aláírták a nyertes projekt támogatási szerződését.

A polgármester elmondta: Szombathely a TOP forrásaiból 14,5 milliárd forintnyi kerettel rendelkezik 2019-ig, ennek egy részéből, a Városi környezetvédelmi infrastruktúrafejlesztések pályázat révén valósulhat meg a csapadékvízvédelmi rendszer fejlesztése. A kiviteli tervek már készen vannak, a pénz rendelkezésre áll. Októberben kiírják a közbeszerzést, azután megkezdődhet a több mint 6800 méternyi csatorna építése. A munkálatok várhatóan 2018 novemberéig fejeződnek be.

A beruházás nyolc helyszínen valósul meg, köztük olyan helyeken, ahol a csapadékvíz elvezetése több évtizedes probléma, vagy ahol más fejlesztést, például kerékpárút építését akadályozta a megfelelő vízelvezetés hiánya.

Magyarné Vadász Irén, a Magyar Államkincstár Vas megyei igazgatója közölte, hogy a TOP keretében az irányító hatóság 32 pályázatot írt ki a megyében, amelyekre 211 beadvány érkezett. Szombathely városát ebből 23 érinti. Az igazgató szerint közös érdek, hogy a rendelkezésre álló uniós támogatási forrást teljes mértékben le tudják hívni a kedvezményezett önkormányzatok, és minél előbb elindulhassanak a fejlesztések. Ebben segíthet, ha az elnyert támogatás ötven százaléka előlegként lehívható és a kivitelezés során felhasználható, akárcsak a csapadékvízvédelmi rendszer esetében.

VízgazdálkodáscsatornaépítésTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)Szombathely

Hírlevél

Hirdetés