2024.04.23, Kedd
Testnevelési Egyetem: új épület és új pályák a Délinél

Testnevelési Egyetem: új épület és új pályák a Délinél

mti, magyarepitok.hu

2016.09.15. 16:27 - Hegedűs Gergely

A megújuló egyetem mellett Pest megyére, a vízügyre és a Volánra is komoly fejlesztési forrásokat szán a kormány.

Hirdetés

A Miniszterelnökséget vezető miniszter több nagyobb volumenű beruházást is bejelentett szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján. Lázár János a kormány 2500 milliárd forintos útfelújítási programja mellett beszámolt a fővárosi Testnevelési Egyetem (TE) megújulásáról is.

 

A világ legszínvonalasabb sportegyetemét szeretnék felépíteni

Beszédéből kiderült, a Déli pályaudvar nem használt területén – vagyis az állomás és a Mészáros utca közötti területen - sportpályák létesülnek az egyetem számára. „Célunk az, hogy a TE a világ legszínvonalasabb ilyen intézménye legyen” – fogalmazott a miniszter.

Arra is kitért, hogy a Testnevelési Egyetem megújulása során egy teljesen új épülettömb épül majd az Alkotás úton. A TE beruházása összesen 44 milliárd forintba kerül majd, 2018-ig zárul le.

A projektről már tavaly decemberben részletesen beszámolt az intézmény. Akkor kiderült, a TE tavaly leégett sportcsarnokát nyolcemeletes multifunkcionális sportcsarnok pótolja, és egy 50 méteres fedett uszoda is felépül. Az egyetem jelenlegi területe kiegészül a Csörsz utcai sportteleppel, illetve a Sportkórház épületeivel, miután utóbbit elköltöztetik.

 

Pest megyére, a vízügyre és a Volánra is komoly fejlesztés vár

Lázár János vázlatosan arról is beszámolt a csütörtöki kormányinfón, hogy a vízügyi ágazatban 300 milliárdért lesznek kiemelt állami beruházások. Emellett Pest megye 80 milliárdot kap fejlesztésre. Idén 5, jövőre 25, majd pedig 50 milliárd forintra pályázhatnak mikro-, kis- és közepes vállalkozások, egyházak, nonprofit szervezetek és települési önkormányzatok, mivel ez a térség már nem juthat EU-s pénzhez. A miniszter közölte továbbá, hogy a Volán 180 új autóbuszt szerez be mintegy 22-24 milliárd forint értékben a gazdasági kabinet javaslatára.   

A miniszterelnök a kormány nevében garanciát vállal a 2024-es olimpiai pályázat következő szakaszának megvalósítására.

Mi épül?sportberuházások

Hírlevél

Hirdetés