2024.03.19, Kedd
Hamarosan kezdődhet a kispesti utánpótlásképző centrum építése

Hamarosan kezdődhet a kispesti utánpótlásképző centrum építése

magyarepitok.hu

2016.11.14. 09:22 - Hegedűs Gergely

A kivitelezőnek egy 3300 négyzetméteres oktatási épületet, hét futballpályát és megfelelő infrastruktúrát kell létesítenie a 165 ezer négyzetméteres telken.

Hirdetés

Kiírták a közbeszerzést a dél-pesti utánpótlás-nevelési centrum kivitelezésére. A Magyar Közlönyben korábban megjelentek szerint a sportközpont a 19. kerületben, Kispesten épül a Temesvár utca, a Lajosmizsei vasútvonal, a Zombor utcai iparterület és a Méta utcai buszgarázs által határolt területen. A közlönyben közzétett kormányhatározatból kiderül, a projektet 2017-ig kell megvalósítani, az ehhez biztosítandó összeg 4,19 milliárd forint.

A TED-en most megjelent hirdetmény szerint a projektben felépül egy 3382 négyzetméter alapterületű oktatási épület, ami a teljes létesítményt kiszolgálja: a földszintjén többek közt tantermeket, öltözőket, étkezőt és orvosi részleget, az emeleten kollégiumot, irodákat tartalmaz.

A 165 ezer négyzetméteres telken fekvő létesítményben öt élőfüves és két műfüves labdarúgópálya épül normál méretben, illetve egy kisebb műfüves edzőpálya. A projektben emellett belső kiszolgáló utak, parkolók, kerékpár tárolók, járdák is épülnek. A kivitelező feladata továbbá a Temesvári utcai új csomópont létrehozása és az építési telekig egy bekötőút kiépítése.

Mi épül?sportberuházások

Hírlevél

Hirdetés