2024.04.20, Szombat
Óriási szabadidős fejlesztés Pécsett: aquapark és sportcsarnok épül
(illusztráció)

Óriási szabadidős fejlesztés Pécsett: aquapark és sportcsarnok épül

MTI

2017.02.16. 15:09 - Antal Zsófia

A Modern városok program keretében 2019-ben kezdődhet meg egy több tízezer négyzetméteres komplexum építése, melyben tó, élményfürdő, csúszdák és wellnessrészleg is helyet kapnak.

Hirdetés

Csütörtökön döntött a pécsi közgyűlés: 14 ezer négyzetméteres új, multifunkcionális sportcsarnok, valamint uszoda és aquapark épül a Füzes dűlő városrészben, csaknem húszmilliárd forintos állami forrásból. A komplexum a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN Zrt.) sportiskolájában nevelkedő ezerötszáz fiatal tevékenységének megkönnyítése mellett a mindennapos testnevelés bevezetésével a város összes iskoláját is kedvezőbb helyzetbe hozza - áll az előterjesztésben.

A komplexumban és 10 ezer négyzetméteres fedett élményfürdőt és wellnessrészleget, 25 ezer négyzetméteres tavat, élménycsúszdát, hullám- és gyermekmedencéket, illetve öt-hat ezer négyzetméteren egyéb élménymedencéket is létesítenek. A közgyűlés a PSN Zrt.-t bízta meg a projekttel kapcsolatos menedzsmentfeladatok ellátásával.

Páva Zsolt polgármester az ülésen közölte: a Modern városok program keretében, az Expo Centertől délre tervezett nagyberuházás a korábban a városlakók bevonásával zajlott konzultáció során „elsöprő igényként” fogalmazódott meg. A megszavazott előterjesztés szerint „a városban évtizedes hiányokat pótló, korszerű, fenntartható sportkomplexum létrehozása minőségi előrelépést jelenthet Pécs sportéletében.” Az indoklás szerint a magas színvonalú szolgáltatást nyújtó létesítmény a városi szabadidő-sportéletre is jótékony hatást gyakorolhat.

A polgármester a beruházás ütemezéséről elmondta: a kormány 500 millió forintot biztosított az idén esedékes előkészítő és tervezési munkák elvégzésére. Azon dolgoznak, hogy 2019-ig elinduljon a kivitelezés.

Mi épül?Modern városok programsportberuházásoksportcsarnokPécsuszodaépítés

Hírlevél

Hirdetés