2024.06.17, Hétfő
Már áll a szombathelyi stadion 450 tonnás acélszerkezete

Már áll a szombathelyi stadion 450 tonnás acélszerkezete

MTI

2017.03.24. 09:25 - Antal Zsófia

Következő lépésként áprilisban az utakat és a 8000 négyzetméteres futballpályát kezdik kialakítani, kora őszre pedig várhatóan elkészül a teljes, multifunkcionális sportcsarnok.

Hirdetés

Utoljára tavaly ősszel adtunk hírt a Haladás Rohonci úti sportkomplexumának építéséről, azóta az építkezés sokat haladt, és látványos szakaszához érkezett: elkészültek a labdarúgó-stadion előre gyártott szerkezeti elemeinek szerelésével, melynek során 450 tonna acélszerkezetet emeltek a helyére. Április közepétől megkezdődnek az útépítési munkák, a hónap végén pedig már hozzálátnak a pályaépítés földmunkáihoz is – tájékoztatott csütörtökön a kivitelező ZÁÉV és Swietelsky.

A munkálatok a kijelölt ütemterv szerint haladnak, elkészültek a sportcsarnok homlokzati falai, végéhez ért a vasbeton szerkezetek helyszíni szerelése, jelenleg a válaszfalazások, a villamos és gépészeti alapszerelési munkák tartanak. A VIP épület szerkezetépítési munkái is készen vannak, csak ide 24 ezer köbméter betont és 1700 tonna betonacélt építettek be.

A lelátó keleti oldalán, a Rohonci úttal párhuzamos szakaszon megkezdődött az acélszerkezetet takaró ponyva elhelyezése, melyet az alpintechnikában jártas szakemberek végeznek közel 20 méter magasságban, a biztonsági előírások szigorú betartása mellett.

 

Legkésőbb őszre elkészül az 57 ezer négyzetméteres komplexum

A 9000 fős, UEFA IV-es besorolású, teljesen fedett lelátóval rendelkező futballpályát, s mellette többek között a multifunkcionális sportcsarnokot a tervek szerint a nyár végén, kora ősszel adják át. Az építés 15 milliárd forintos költségét teljes egészében a magyar állam viseli, de elkészülte után Szombathely városának tulajdona lesz.

A Haladás új sportkomplexumának tervezett alapterülete 56.499 négyzetméter, ebből a futballpályáé 8064 négyzetméter lesz. Az új multifunkcionális sportcsarnokban otthonra találnak majd a birkózók, az ökölvívók és a tornászok is, de helyet kap benne egy korszerű konditerem, egy súlyemelőterem, bemelegítő folyosó és kézilabdapálya is. Az 50 méter széles és 60 méter hosszú kétszintes csarnokban 458 szurkoló fér el.

Swietelsky Magyarország Kft.ZÁÉV Építőipari Zrt.Mi épül?stadionépítésSzombathely

Hírlevél

Hirdetés