2024.04.19, Péntek
Robottechnológiával épített Miskolcon logisztikai központot a Bosch
(a kép illusztráció)

Robottechnológiával épített Miskolcon logisztikai központot a Bosch

magyarepitok.hu

2017.07.25. 11:19 - Hegedűs Gergely

260 főt alkalmaznak a Bosch miskolci kéziszerszámgyárához épített új részlegben, ezzel az üzem Európa legnagyobb ilyen profilú gyára lett.

Hirdetés

1,6 milliárd forintos beruházással épített új regionális szolgáltató központot a Bosch Miskolcon, a digitális technológiákat alkalmazó beruházást a kormány 358 millió forinttal támogatta – jelentették be hétfőn sajtótájékoztatón. A főként logisztikai feladatokat ellátó új részlegben az eredetileg tervezett 205 helyett 260 munkavállalót alkalmaznak.

Fükó László, a Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft ügyvezetője elmondta: a német cég miskolci beszállítóinak egyharmada hazai vállalat, akik a nemzetközi színvonalnak megfelelő minőségben dolgoznak. Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt emelte ki, hogy az új fejlesztéssel az üzem Európa legnagyobb kéziszerszámgyára lett. A miskolci komplexum 2016-ban 10,5 millió terméket gyártott, 2 millióval többet, mint az előző évben.

Az ipar szinte minden területén (többek között gépjárművek, fogyasztási cikkek, épülettechnológia) nagy piaci szerepet játszó cégcsoport Magyarországon a vezető külföldi munkaerő-foglalkoztató. Nemrég Hatvanban kezdték el a munkát egy logisztikai központon 17 milliárd forintos beruházás keretében, illetve a fővárosban is új tesztpályát és üzemet építenek.

 

Az Ipar 4.0 új munkahelyeket teremt

A Bosch a miskolci építkezésen is alkalmazott digitális innováció területén vezető helyzetben van, idén 100 milliárd forintot fordított világszerte mesterséges intelligencia kutatásra. Magyarországon is jelentős K+F tevékenységet folytatnak, az utóbbi évben 47 milliárd forintot fordítottak a területre. A német cég szerte a világon 59 ezer embert foglalkoztat innovációs területen és a hazai felsőoktatással is együttműködik, 19 intézménnyel van megállapodása.

A sajtótájékoztatón arra is kitértek, hogy az ipari robotok és a mesterséges intelligencia nem csökkenti átlagosan az egy projektben dolgozók számát, hanem újabb, fejlettebb területeken hoz létre munkaerőpiaci igényt.

Mi épül?üzemépítésMiskolc

Hírlevél

Hirdetés