2024.04.16, Kedd
Kóser zöldségüzem épül Kisvárda mellett
frissmedia.hu

Kóser zöldségüzem épül Kisvárda mellett

magyarepitok.hu, vg.hu

2017.12.07. 11:53 - Szabó Ákos

Állami beruházással építenek mezőgazdasági feldolgozó- és logisztikai központot a várossal határos Fényeslitkén, ahol megváltozott munkaképességű alkalmazottakat is foglalkoztatnak majd.

Hirdetés

450 millió forintot különített el az állam a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárda városa, és a szomszédos Fényeslitke fejlesztésére – derül ki a Magyar Közlöny információiból. A kormányhatározattal elkülönített forrásokból Fényeslitkén zöldségfeldolgozó üzemet és logisztkai központot építenek, valamint a kisvárdai kóserpalánta-nevelde fűtését finanszírozzák.

A beruházás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jogkörébe fog tartozni, a projekt kivitelezése legkésőbb jövő ősszel kezdődik el. Az előkészítési fázisban az Agro Rehab Nonprofit Kft. végzi el a fejlesztéshez kapcsolódó feladatokat.

 

A fejlesztéssel rászoruló emberek kaphatnak munkát

Az Agro Rehab állami tulajdonú cég, 2014 áprilisában alapították, kifejezetten mezőgazdasági termelésre, a vállalat nevének megfelelően számos megváltozott munkaképességű embert foglalkoztat. Fóliában termesztett termékeik rovarmentességükről híresek a piacon, már korábban is foglalkoztak kóser zöldségtermesztéssel.

Kisvárdában egy másik élelmiszeripari beruházás is elindult az utóbbi hetekben: bejelentették egy új éticsiga-feldolgozó üzem kialakítását is, a projekt mintegy 6,5 milliárd forintból valósul meg.

Mi épül?logisztikai központKisvárdaüzemépítésélelmiszeripar

Hírlevél

Hirdetés