Francia exportra termel majd a 6,5 milliárd forintos fejlesztéssel elkészülő Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei élelmiszergyár.
Lerakták a francia tulajdonosi hátterű Bourgogne Gastronomie Kft. új éticsiga feldolgozó üzemének alapkövét pénteken Kisvárdán. A 6,5 milliárd forintos zöldmezős beruházásban kivitelezett élelmiszergyárat egy körülbelül 35 ezer négyzetméteres alapterületű telken alakítják ki, a fejlesztéssel mintegy 300 új munkahelyet teremtenek.
A környezeti hatástanulmányban elérhető adatok szerint a létesítményben több mint 12 ezer négyzetméteren kialakítanak
Az üzem teljes mértékben exportra fog termelni. Kötél Bernadett, a beruházó francia Croque Bourgogne-IMOFI-Bourgogne Gastronomie cégcsoporthoz tartozó Bourgogne Gastronomie ügyvezető igazgatója szerint a termelés várhatóan 2018 közepén kezdődik el, a termékek elsődleges piaca Franciaország lesz.
Az IMOFI-csoport 1992 óta jelen van Magyarországon Zalaszentgróton, ahol szintén csigát, valamint kagylót dolgoznak fel. A vállalkozás 2016-ban 129 munkavállalót foglalkoztatott hazánkban, nettó árbevétele több mint 1,3 milliárd forint volt.
A Nemzeti Atlétikai Központ komplexumában a Stadionpark és a Panoráma Sportpark nyújt szabadidős programra lehetőséget.
Többek közt az ár-apasztó műtárgy leszakadt rézsűjének helyreállításán dolgozik a HE-DO.