2024.04.20, Szombat
Június végén indulnak a PVSK fejlesztéséhez kapcsolódó bontások
illusztráció (forrás: Bont-Tör Zrt.)

Június végén indulnak a PVSK fejlesztéséhez kapcsolódó bontások

magyarepitok.hu

2018.06.06. 10:59 - Antal Zsófia

Több mint húszezer köbméter földet és ezer köbméter vasbetonszerkezetet tüntet el a Bont-Tör Zrt. Pécsen, a környezetvédelmi előírások maximális betartása mellett.

Hirdetés

A Bont-Tör Építőipari Zrt. nyerte el a Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) 4,6 milliárd forintos, minden szakágat érintő sportközpont fejlesztési projektjének első feladatait, a Verseny utcai labdarúgó stadion nézőtéri lelátójának és a földsáncnak a bontási és tereprendezési munkáit.

A nettó 230 millió forintos projekt során a több mint húszezer köbméternyi földsánc és az 1145 köbméternyi vasbetonszerkezet elbontása mellett a budapesti cég feladata lesz:

  • egy sajtóépület felépítményének bontása,
  • salak futópálya bontása (800 m2),
  • betonjárda bontás (450 m2),
  • acél korlátok elbontása (400 m),
  • tereprendezés, rendezett munkakörnyezet kialakítása a további építéshez,
  • hulladékkezelés.

A cég június végén kezdi meg a munkát, mely szeptemberre készül el, átadva a területet az építésnek.

 

Az elbontott anyagot felhasználják az újjáépítésben

A bontási munka a BREEAM (környezettudatos minősítési rendszer) előírásai szerint zajlik majd, ami azt jelenti, hogy az elbontott anyagok minimum 90%-át újra kell hasznosítani. Az újrahasznosítás részben úgy történik, hogy a darálás során keletkezett építőanyag alkalmas elemeit a későbbiekben – igény szerint - beépítik az új létesítménybe.

A Bont-Tör Építőipari Zrt. számos magyarországi stadion bontását és földmunkáját végezte el a közelmúltban, ilyenek például a Haladás, a Vasas és a Videoton stadionja. A szervezet a BREEAM/LEAD követelményeit követve garantálja a biztonságos bontást és a hozzá kapcsolódó kiegészítő munkát, a legkorszerűbb felszereléssel.

Referenciáik között megtalálható nehéz ipari épületek, kereskedelmi létesítmények, sportpályák, stadionok és lakóingatlanok bontása. Szolgáltatásaik közé tartozik a teljes szerkezeti bontás, a belső bontás, a részleges bontás, valamint a nem veszélyes hulladékok eltávolítása és újrahasznosítása. Emellett a mélyépítés minden szakaszában széleskörű szolgáltatásokat nyújtanak, melyhez a Caterpillar és a Mercedes legmodernebb berendezéseit használják.

 

KirakatsportberuházásokPécsbontásújrahasznosításBont-Tör Építőipari Zrt.

Hírlevél

Hirdetés