2024.04.20, Szombat
A világ legnagyobb kerékpárgyártója épít gyárat Gyöngyösön
cyclingtips.com

A világ legnagyobb kerékpárgyártója épít gyárat Gyöngyösön

mti

2018.07.05. 09:05 - Hegedűs Gergely

A tajvani központú cég üzemében évente egymillió biciklit gyártanak majd.

Hirdetés

A Giant Global Group 15 milliárd forintos beruházással kerékpárgyártó üzemet épít Gyöngyösön. A hírt bejelentő budapesti sajtótájékoztatón kiderült, az új gyárban évente 1 millió kerékpár készülhet, a termékek Kelet-Európa országaiba kerülnek.

Az eseményen Bonnie Tu, a tajvani központú Giant Global Group elnöke hangsúlyozta, Európa nem csupán a kerékpáros közlekedés bölcsője, hanem egyúttal a kerékpárok legfontosabb piaca. „Magyarország a kontinens központjában fekszik, rendelkezik a termeléshez szükséges ipari alapokkal és képességekkel, a gyárat befogadó Gyöngyöst pedig a közlekedési kapcsolatai teszik alkalmassá a beruházásra” – magyarázta az elnök.

A bejelentésen szintén részt vevő Magyar Levente azt hangoztatta, az új gyöngyösi üzem a kerékpározás terjedéséhez és a kerékpárutak kihasználásához is hozzájárul. „Az életmódváltásban az állami tisztviselőknek is példát kell mutatniuk” - tette hozzá a külgazdasági államtitkár. A politikus arra is kitért, hogy tavaly pedig minden eddiginél több, közel száz befektető érkezett hazánkba Ázsiából, közel 4 milliárd euróval növelve az ipari kapacitásunkat.

A tajvani központú Giant Global Group a világ legnagyobb kerékpárgyártójaként évente 5 millió kerékpárt ad el a világ több mint 50 országában. Tajvan és Hollandia mellett Kínában is működtet gyárat.

közlekedésfejlesztésMi épül?Gyöngyös

Hírlevél

Hirdetés